30. juuni 1998 kell 22:00

Büroo lubab valgustites mitmekesisust

Ruumi sisustajatel on valida mitmesuguseid valguseallikaid. Juba on firmajuhid hakanud mõtlema valguse liikide otstarbekusele eri olukordades: mis ühele töökohale sobib, ei pruugi teise operatsiooni läbiviimisel üldsegi parim olla.

Küll valitseb Eesti büroomaastikul valgustite disaini koha pealt igavus. Mitte et huvitavaid lahendusi poleks välja mõeldud. Büroode kunagine must-valge-kandiline üldpilt on muutunud värviliseks, ümaraks, ka julgeks. Ometi on valgustiteks enamasti igal pool need üht ja sama nägu lambid. Loomulikult on tavalistel kontorilampidel küllalt suur praktiline väärtus. Ja kuigi Eesti firmajuht mõtlebki praegu eelkõige praktilisusele ja odavusele, võib huvitavast valgustist saadud emotsioon ja iluelamus olla pikaajalise kasuliku mõjuga.

Eestlast peetakse konservatiiviks ja natuke ehk pelglikukski. Harjumuspärasest ja nagu teistelgi-põhimõttest on raske lahti ütelda.

Ent kui tuleb iga päev töökohal olla, soosib huvitav valgusallikas loovust, mida me vajame siis, kui töö tähendab rohkemat kui musta tindi valgele paberile panemist -- loomingut ning sisu.

Hetkel kuum