Fitch IBCA andis Lätile reitingu BBB

01. juuli 1998, 00:00

Rahvusvaheline reitinguagentuur Fitch IBCA andis Lätile Eestiga võrdse pikaajaliste valuutakohustuste reitingu BBB. Läti lühiajaliste valuutakohustuste reiting on F3 ja pikaajaliste latikohustuste reiting A.

Leedule on IBCA andnud kahe pügala võrra madalama reitingu BB+.

IBCA märkis, et pärast 1995. a panganduskriisi on Läti majandust tõhusalt reforminud ning majanduskasv on kiirenenud, fiskaalpositsioon stabiliseerunud ja inflatsioonimäär madalamal tasemel kui enamikus siirderiikides. Negatiivselt küljelt märkis IBCA võimalikku makromajandusliku keskkonna halvenemist lähitulevikus.

Pangalaenude kiire kasv õhutab kodumaist nõudlust ja importi, leidis IBCA. Koos madalate ekspordihindadega võib see paisutada tänavu jooksevkonto puudujäägi üle kümne protsendi sisemajanduse kogutoodangust.

Samas ei usu agentuur, et Lätil tekiks välisfinantseerimisega probleeme, sest välisinvesteeringute maht on endiselt suur. BNS

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing