2. juuli 1998 kell 22:00

Kahesüsteemne GSM jõudis müüki

Möödunud nädalal jõudis Eestisse müügile esimene kahesüsteemne GSM-mobiiltelefon Ericsson SH 888. See eesti- ja venekeelse menüüga mudel töötab nii GSM 900 kui ka GSM 1800 võrgus. Praegu toimib 1800megahertsise sagedusega EMT GSM-võrk vaid Tallinna kesklinnas.

SH 888 vahetab võrku automaatselt, kasutaja seda tähele ei pane. Võrgu vahetus sõltub signaali kvaliteedist ja võrgu koormusest. Väliselt on SH 888 varasema Ericssoni mudeliga GH 688 üsna sarnane.

Telefoni sisse on ehitatud andmesidemodem, ühendus laua- või sülearvutiga võib toimuda nii kaabli kaudu kui infrapunaühendust kasutades. Seega saab sülearvutiga suvalises punktis olles koostada dokumendi ja faksida või meilida see läbi Ericssoni telefoni. Eraldi andmesideseadmeid ostma ei pea. SH 888 ühendub infrapunamodemi kaudu ka peagi müüki tuleva Ericssoni pihuarvutiga MC 16.

Erinevalt 688st näitab uus telefon kümne viimati vastatud kõne telefoninumbrit. Helisemise ajal clr-nupule vajutamine summutab helisemise signaali, kuid ei vasta kõnele. Nii on mugav koosolekult lahkuda, et ukse taga telefoniga rääkima hakata. Helisemismeloodiaid saab ka ise komponeerida. Helitugevust saab käigupealt muuta SH 888 korpuse välisküljel olevate nuppude abil.

Telefoni karbis on ka üks CD-ROM ja kuus arvutiketast, mis sisaldavad tarkvara telefoni ja arvuti koos kasutamiseks.

Hetkel kuum