Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  General Motors hädas streigiga

  Streik on General Motorsi teise kvartali tulemust nõrgestanud 81 protsendi võrra ning firma hoiatab, et nõrk tuleb ka kolmanda kvartali tulemus. Michigani osariigi Flinti ning Delphi tehases pikka aega väldanud tööseisak on halvanud General Motorsi tootmise Põhja-Ameerika 26 tehases. Sundpuhkusele on saadetud 224 000 töötajat.
  General Motors, kes püüab vahendaja abil endiselt streiki lõpetada, on nüüd lõpuks otsustanud anda töötajaid esindava ametiühingu United Auto Workers (UAW) kohtusse, väites, et streik on ebaseaduslik, sest UAW ning General Motorsi vahel kaks aastat tagasi sõlmitud kokkuleppe kohaselt tohib streiki kasutada ainult töötajate tervist ja turvalisust või tootmismeetodeid puudutavate lahkarvamuste korral.
  Praeguses töövõitluses avaldab aga UAW tööandjale survet, et too viiks ellu 300 miljoni dollari suuruse investeerimisprogrammi ja hoiduks töötajate vähendamisest oma USA tehastes ja investeerimisest odava tööjõuga riikidesse. General Motors väidab, et Flinti tehas toob talle aastas 50 miljonit dollarit kahjumit, mistõttu on hädavajalik teha seal muudatusi.
  Peale streigi lõpetamise nõuab GM kohtu kaudu kahjude hüvitamist. Kui kohus peaks streigi ebaseaduslikuks kuulutama, läheb töövõitlus UAW-le kalliks maksma, sest GM on teises kvartalis selle tõttu kaotanud umbes 1,2 miljardit dollarit.
  UAW esimees Stephen Yokich nimetab GMi käitumist hullumeelseks, sest töötajatega läbirääkimistesse asumise asemel on ta otsustanud tehaseid sulgeda. Yokich kinnitab, et UAW suhted Fordi või Chrysleriga on märksa paremad kui General Motorsi juhtkonnaga.
  UAW aseesimees Richard Shoemaker peab streiki täiesti seaduslikuks ja väidab, et asja kohtusse andmine on eeskätt GMi reklaamitrikk, mis on mõeldud Wall Streeti rahustamiseks.
  General Motors, kes kulutab aastas reklaamile 2,2 miljardit dollarit ja on sellega USAs üks suuremaid reklaamiandjaid, otsustas streigi tõttu ära jätta ka oma suvise reklaamikampaania. KL-DI-REUTERS-ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Leslie Leino: on aeg hämarate Hiina ettevõtete taust läbi valgustada
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
USA aktsiaturg: Nasdaq keeras kaotuse võiduks
Tänast börsipäeva miinusega alustanud Nasdaqi liitindeks tegi kannapöörde ja sulgus 1,75% rohelises; Dow Jones ja S&P jäidki punasesse.
Tänast börsipäeva miinusega alustanud Nasdaqi liitindeks tegi kannapöörde ja sulgus 1,75% rohelises; Dow Jones ja S&P jäidki punasesse.
Kasvuekspert: lühiajaline mõnu tekitab halbu harjumusi
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Stroomi ranna suplusalalt avastati raske kütteõli reostus
25. juunil avastati Stroomi rannas raskekütteõli reostus, mida Päästeamet koos Keskkonnaameti ja Põhja-Tallinna linnaosa valitsusega nüüd kokku kogub, teatas Päästeamet.
25. juunil avastati Stroomi rannas raskekütteõli reostus, mida Päästeamet koos Keskkonnaameti ja Põhja-Tallinna linnaosa valitsusega nüüd kokku kogub, teatas Päästeamet.
Hinrikuse idufirma kaasas üle 7 miljoni euro
Taavet Hinrikuse kaasasutatud tervishoiuteenuse osutaja Certific kaasas 7,4 miljonit eurot. Seemnevooru juhtis värske investeerimisfond Plural, mille üks algatajatest on samuti Hinrikus.
Taavet Hinrikuse kaasasutatud tervishoiuteenuse osutaja Certific kaasas 7,4 miljonit eurot. Seemnevooru juhtis värske investeerimisfond Plural, mille üks algatajatest on samuti Hinrikus.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.