• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  General Motors hädas streigiga

  Streik on General Motorsi teise kvartali tulemust nõrgestanud 81 protsendi võrra ning firma hoiatab, et nõrk tuleb ka kolmanda kvartali tulemus. Michigani osariigi Flinti ning Delphi tehases pikka aega väldanud tööseisak on halvanud General Motorsi tootmise Põhja-Ameerika 26 tehases. Sundpuhkusele on saadetud 224 000 töötajat.
  General Motors, kes püüab vahendaja abil endiselt streiki lõpetada, on nüüd lõpuks otsustanud anda töötajaid esindava ametiühingu United Auto Workers (UAW) kohtusse, väites, et streik on ebaseaduslik, sest UAW ning General Motorsi vahel kaks aastat tagasi sõlmitud kokkuleppe kohaselt tohib streiki kasutada ainult töötajate tervist ja turvalisust või tootmismeetodeid puudutavate lahkarvamuste korral.
  Praeguses töövõitluses avaldab aga UAW tööandjale survet, et too viiks ellu 300 miljoni dollari suuruse investeerimisprogrammi ja hoiduks töötajate vähendamisest oma USA tehastes ja investeerimisest odava tööjõuga riikidesse. General Motors väidab, et Flinti tehas toob talle aastas 50 miljonit dollarit kahjumit, mistõttu on hädavajalik teha seal muudatusi.
  Peale streigi lõpetamise nõuab GM kohtu kaudu kahjude hüvitamist. Kui kohus peaks streigi ebaseaduslikuks kuulutama, läheb töövõitlus UAW-le kalliks maksma, sest GM on teises kvartalis selle tõttu kaotanud umbes 1,2 miljardit dollarit.
  UAW esimees Stephen Yokich nimetab GMi käitumist hullumeelseks, sest töötajatega läbirääkimistesse asumise asemel on ta otsustanud tehaseid sulgeda. Yokich kinnitab, et UAW suhted Fordi või Chrysleriga on märksa paremad kui General Motorsi juhtkonnaga.
  UAW aseesimees Richard Shoemaker peab streiki täiesti seaduslikuks ja väidab, et asja kohtusse andmine on eeskätt GMi reklaamitrikk, mis on mõeldud Wall Streeti rahustamiseks.
  General Motors, kes kulutab aastas reklaamile 2,2 miljardit dollarit ja on sellega USAs üks suuremaid reklaamiandjaid, otsustas streigi tõttu ära jätta ka oma suvise reklaamikampaania. KL-DI-REUTERS-ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Lill: oma head investeeringutootlust ei pea häbenema, ükskõik mida „kõrgeausused“ arvavad
Suhtumine, et teine investor ei vääri head tootlust, kuna on liiga algaja, liiga noor, liiga vana või lausa naisterahvas, peab kaduma ajaloo prügikasti, kirjutab börsitoimetuse ajakirjanik Anu Lill.
Suhtumine, et teine investor ei vääri head tootlust, kuna on liiga algaja, liiga noor, liiga vana või lausa naisterahvas, peab kaduma ajaloo prügikasti, kirjutab börsitoimetuse ajakirjanik Anu Lill.
Nasdaq jäi USA indeksitest ainsana tõusurajale
USA börside sulgudes oli täna ainsana rohelises Nasdaqi liitindeks, teised suuremad indeksid langesid.
USA börside sulgudes oli täna ainsana rohelises Nasdaqi liitindeks, teised suuremad indeksid langesid.
Krüptopüramiidi looja pandi USAs 7,5 aastaks vangi
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.
Veerand maaelu koroonalaenudest läks viltu, politsei pidas kinni kaks MESi juhatuse liiget Läbivalt täiendatud!
Keskkriminaalpolitsei pidas kuriteos kahtlustatavatena kinni kaks Maaelu Edendamise Sihtasutuse (MES) juhatuse liiget, kellele esitati kahtlustus selle eest, et koroonakriisi ajal jagati vähemalt 24 miljonit toetuslaenu eurot laiali ettevõtetele, kes laenutingimustele ei vastanud.
Keskkriminaalpolitsei pidas kuriteos kahtlustatavatena kinni kaks Maaelu Edendamise Sihtasutuse (MES) juhatuse liiget, kellele esitati kahtlustus selle eest, et koroonakriisi ajal jagati vähemalt 24 miljonit toetuslaenu eurot laiali ettevõtetele, kes laenutingimustele ei vastanud.