26. august 1998 kell 22:00

Pennu eksponeerib arvutiekraane tihenevates männivõrades

Pennu maja põhikontseptsiooniks ütleb sisekujundaja Signe Stokas loodusläheduse idee. Olgugi et viiekorruseline hoone paikneb peaaegu kesklinnas, paistab enamikust kontoriakendest sisse männimets. Nii ongi maja alumised korrused kujundatud metsast ning loodusest inspireeritud värvidega ja ülemised korrused, kus asub Ericsson Eesti kontor, on saanud taeva toonid: sinise ja kollase.

Värvidega on Pennu töötajad väga rahul: sellistes toonides keskkond mõjub rahulikult ega väsita töötegijat. Kuigi maja ühtne stiil oli sisekujundajale tähtsam, sobivad disainis kasutatud värvid väga hästi kokku ka Pennu logoga.

Maja on orgaaniline tervik, üheks seda kõike kokku sõlmivaks elemendiks on must joon, mille moodustavad trepivõred ja põrandaliistud. Kasutatud on kaht rohelise tooni, eristamaks Pennu tütarettevõtteid ja osakondi.

Stiliseeritud männimetsa mulje jätab ka Pennu müügisalong maja esimesel korrusel, nimelt paiknevad arvutikuvarid postide ümber männivõradena ringina üles kaarduvatel riiulitel. Mida rohkem ekraane müügile tuleb, seda kopsakamaks männivõrad muutuvad.

Ka rohehallitriibulise põrandaga kohvik teisel korrusel jätab tänu ühtsesse stiili mahtuvatele punutud toolidele looduslähedase mulje.

Pennu tegevuse süda asub kolmandal korrusel. Siinsete heleroheliste seinte taga on peidus internetiserverite keskus.

Korruse keskel istub rohelise kaarlaua taga sekretär. Tema kohalt avaneb vaade läbi klaasseina nõupidamiste- ja juhatuseruumi. Seina taha mahuvad veel ekspordi-, impordi- ja hulgimüügiosakond.

Hetkel kuum