• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Pennu eksponeerib arvutiekraane tihenevates männivõrades

  Pennu maja põhikontseptsiooniks ütleb sisekujundaja Signe Stokas loodusläheduse idee. Olgugi et viiekorruseline hoone paikneb peaaegu kesklinnas, paistab enamikust kontoriakendest sisse männimets. Nii ongi maja alumised korrused kujundatud metsast ning loodusest inspireeritud värvidega ja ülemised korrused, kus asub Ericsson Eesti kontor, on saanud taeva toonid: sinise ja kollase.
  Värvidega on Pennu töötajad väga rahul: sellistes toonides keskkond mõjub rahulikult ega väsita töötegijat. Kuigi maja ühtne stiil oli sisekujundajale tähtsam, sobivad disainis kasutatud värvid väga hästi kokku ka Pennu logoga.
  Maja on orgaaniline tervik, üheks seda kõike kokku sõlmivaks elemendiks on must joon, mille moodustavad trepivõred ja põrandaliistud. Kasutatud on kaht rohelise tooni, eristamaks Pennu tütarettevõtteid ja osakondi.
  Stiliseeritud männimetsa mulje jätab ka Pennu müügisalong maja esimesel korrusel, nimelt paiknevad arvutikuvarid postide ümber männivõradena ringina üles kaarduvatel riiulitel. Mida rohkem ekraane müügile tuleb, seda kopsakamaks männivõrad muutuvad.
  Ka rohehallitriibulise põrandaga kohvik teisel korrusel jätab tänu ühtsesse stiili mahtuvatele punutud toolidele looduslähedase mulje.
  Pennu tegevuse süda asub kolmandal korrusel. Siinsete heleroheliste seinte taga on peidus internetiserverite keskus.
  Korruse keskel istub rohelise kaarlaua taga sekretär. Tema kohalt avaneb vaade läbi klaasseina nõupidamiste- ja juhatuseruumi. Seina taha mahuvad veel ekspordi-, impordi- ja hulgimüügiosakond.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Eva Truuverk: Eestist võiks saada rohepöörde Silicon Valley
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
NFT – kuum plokiahela trend – saab oma ETFi
USA varahaldur Defiance ETF käivitab Defiance Digital Revolution ETFi, mis hakkab järgima plokiahelaga seotud ettevõtete ja non-fungible token'i (NFT) indeksit.
USA varahaldur Defiance ETF käivitab Defiance Digital Revolution ETFi, mis hakkab järgima plokiahelaga seotud ettevõtete ja non-fungible token'i (NFT) indeksit.
Veho omandas Mercedes-Benzi sõidukite müüja Lätis
Läti konkurentsiamet andis automüüjale Veho õiguse omandada Mercedes-Benzi sõidukite müüja Lätis Domenikssi, teatas ettevõte pressiteate vahendusel.
Läti konkurentsiamet andis automüüjale Veho õiguse omandada Mercedes-Benzi sõidukite müüja Lätis Domenikssi, teatas ettevõte pressiteate vahendusel.
Euroopa kiireima kasvuga majandust kimbutavad vanad mured
Kuigi analüütikud ootasid kolmanda kvartali sisemajanduse koguprodukti (SKP) aastakasvuks kahekohalist numbrit, on Eesti 8,6protsendine majanduskasv seni avaldatud andmete põhjal Euroopa kiireim. Sarnaselt muu maailmaga veab Eesti majandust tugev nõudlus, kuid hoogsamat kasvu pärsivad tööjõunappus, inflatsioon ja viiruse uus tüvi.
Kuigi analüütikud ootasid kolmanda kvartali sisemajanduse koguprodukti (SKP) aastakasvuks kahekohalist numbrit, on Eesti 8,6protsendine majanduskasv seni avaldatud andmete põhjal Euroopa kiireim. Sarnaselt muu maailmaga veab Eesti majandust tugev nõudlus, kuid hoogsamat kasvu pärsivad tööjõunappus, inflatsioon ja viiruse uus tüvi.