Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Prantsuse bürokraatia kasvab

  Prantsusmaa nõuab alates juulist vedajatelt täpsete kaubaandmetega transpordikviitungit. Puhkuselt naasnud Eesti transpordiettevõtete juhid polnud aga eelmisel nädalal uuest dokumendist veel midagi kuulnud.
  Dokumendi prantsuskeelsel blanketil nõutakse kauba peale- ja mahalaadimisaega, täpset kauba kirjeldust ja kogust, samuti kauba ja transpordi maksumust. Andmeid peab kinnitama oma allkirjaga nii kauba saatja kui ka kauba saaja.
  Allkirjast keeldumisel langeb vastutus andmete eest ekspediitorile.
  Enamik eelmisel nädalal küsitletud transpordiettevõtete juhtidest ei olnud uuest Prantsusmaa maanteedel kontrollitavast dokumendist midagi kuulnud.
  Ühe Tartu ekspedeerimisfirma juhi sõnul on tegemist mõttetult dubleeriva paberiga, sest samad andmed on kirjas ka TIR-märkmikus ja CMR-saatelehel. Pealegi nõutakse seda neljas eksemplaris ja keegi Eestis ei tea, kellel need eksemplarid anda tuleb, oli firmajuht nõutu ERAAst saadud informatsiooni peale.
  Ka ERAAs puudub prantslaste uue dokumendi nõudmise kohta lähem informatsioon. Tegime järelepärimise, millele peaks vastus saabuma lähipäevil.
  Prantslaste nõutav transpordikviitung sarnaneb Nõukogude ajast tuttava sõidulehega. Iseenesest pole selle täitmises midagi keerulist. Paraku pole teada, kellele peab jätma need neli eksemplari. Dokument peab olema täidetud kauba Prantsusmaale sisse- või sealt väljaveol. Transiitvedudel seda vaja ei ole.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Leslie Leino: on aeg hämarate Hiina ettevõtete taust läbi valgustada
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Inglise keskpank kavatseb karmistada krüpovaluuta reegleid
Inglise keskpanga sõnul näitab krüptovarade väärtuse 2 triljoni dollari suurune langus turu haavatavust ning vajadust karmima õiguskaitse ja regulatsiooni järele, vahendab Bloomberg.
Inglise keskpanga sõnul näitab krüptovarade väärtuse 2 triljoni dollari suurune langus turu haavatavust ning vajadust karmima õiguskaitse ja regulatsiooni järele, vahendab Bloomberg.
Kasvuekspert: lühiajaline mõnu tekitab halbu harjumusi
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Europol vahistas üle 130 lastega kaubitseja
Europoli koordineeritud ulatuslikul operatsioonil vahistasid 22 Euroopa riigi ja Interpoli korrakaitsjad 130 lastega kaubitsejat ja tuvastasid 60 uut kahtlusalust.
Europoli koordineeritud ulatuslikul operatsioonil vahistasid 22 Euroopa riigi ja Interpoli korrakaitsjad 130 lastega kaubitsejat ja tuvastasid 60 uut kahtlusalust.
Raadiohommik: kaosest lennunduses ja suvisest kodukaunistamise hooajast
Suvi on kodukaunistamise ja aianduse tipphoaaeg. Kas koroonaaegne selle valdkonna buum hakkab vähenema? Arutame asja Hortese juhataja Kadri Ulla ja Gardesti juhatuse liikme Kristjan Kalganiga.
Suvi on kodukaunistamise ja aianduse tipphoaaeg. Kas koroonaaegne selle valdkonna buum hakkab vähenema? Arutame asja Hortese juhataja Kadri Ulla ja Gardesti juhatuse liikme Kristjan Kalganiga.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.