Eesti liisingufirmad müüvad odavalt autosid

15. september 1998, 00:00

Viimasel ajal on sagenenud maksevõimetutelt klientidelt autode äravõtmine, mistõttu koguneb liisingufirmadel pidevalt kokku üle saja müüdava sõiduki.

Paljud vaid mõne aasta vanused sõiduautod on alla hinnatud, sest liisingufirma on intressidest kasumi kätte saanud ning soovib autod võimalikult kiiresti realiseerida.

ASi Hansa Capital turundusjuht Agnes Makk sõnas, et ühes kuus võetakse klientidelt ära kümme autot, mis teeb üks auto üle päeva. Liisingufirma eesmärk on autod kiirelt maha müüa, sest kasum on intressidest juba enne kätte saadud, ütles Makk.

Sõidukite hinna kujundavad ASi Hansa Capital tütarfirma Hansa Liising Eesti AS ja Balti Realiseerimiskeskuse OÜ, kes hiljem ka autosid müüb.

ASi Era Liising projektijuht Sirle Henno ütles, et tagasi võetud autod müüakse turuhinnast natuke odavamalt maha.

Henno ei välistanud, et mõne sõiduki äravõtmise korral võib 250 000kroonise turuhinnaga auto müügihinnaks kujuneda vaid 230 000 krooni. «Heale kliendile võime veelgi soodsama pakkumise teha,» lausus ta. Müüakse turuhinnast odavamalt ruttu ära

Balti Realiseerimiskeskuse OÜ varamüügiosakonna juhataja Priit Maanurm nentis, et suurema hulga autode korral on targem hinda kohe alandada. «Pole ju mõtet autosid kuhjata, parem müüa need natuke alla turuhinda kiiresti maha,» arvas Maanurm.

Maanurme sõnul on liisingufirmade autod hästi ostetav kaup, sest peale madalate hindade on kasutatud sõidukeid võimalik hoolimata väljalaskeaastast osta taas välja liisinguga. Liisingu taotlemise tingimus on, et auto maksaks vähemalt 70 000 krooni, lisas Maanurm.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing