• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Eesti liisingufirmad müüvad odavalt autosid

  Viimasel ajal on sagenenud maksevõimetutelt klientidelt autode äravõtmine, mistõttu koguneb liisingufirmadel pidevalt kokku üle saja müüdava sõiduki.
  Paljud vaid mõne aasta vanused sõiduautod on alla hinnatud, sest liisingufirma on intressidest kasumi kätte saanud ning soovib autod võimalikult kiiresti realiseerida.
  ASi Hansa Capital turundusjuht Agnes Makk sõnas, et ühes kuus võetakse klientidelt ära kümme autot, mis teeb üks auto üle päeva. Liisingufirma eesmärk on autod kiirelt maha müüa, sest kasum on intressidest juba enne kätte saadud, ütles Makk.
  Sõidukite hinna kujundavad ASi Hansa Capital tütarfirma Hansa Liising Eesti AS ja Balti Realiseerimiskeskuse OÜ, kes hiljem ka autosid müüb.
  ASi Era Liising projektijuht Sirle Henno ütles, et tagasi võetud autod müüakse turuhinnast natuke odavamalt maha.
  Henno ei välistanud, et mõne sõiduki äravõtmise korral võib 250 000kroonise turuhinnaga auto müügihinnaks kujuneda vaid 230 000 krooni. «Heale kliendile võime veelgi soodsama pakkumise teha,» lausus ta. Müüakse turuhinnast odavamalt ruttu ära
  Balti Realiseerimiskeskuse OÜ varamüügiosakonna juhataja Priit Maanurm nentis, et suurema hulga autode korral on targem hinda kohe alandada. «Pole ju mõtet autosid kuhjata, parem müüa need natuke alla turuhinda kiiresti maha,» arvas Maanurm.
  Maanurme sõnul on liisingufirmade autod hästi ostetav kaup, sest peale madalate hindade on kasutatud sõidukeid võimalik hoolimata väljalaskeaastast osta taas välja liisinguga. Liisingu taotlemise tingimus on, et auto maksaks vähemalt 70 000 krooni, lisas Maanurm.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Vastukaja: rahandusminister viskab krüptobeebi koos vanniveega välja
Virtuaalvääringu teenuste valdkonda ei tuleks poliitilisel tasemel häbiplekistada ja hävitada, kirjutab advokaadibüroo LEXTAL partner Rauno Kinkar vastukajana rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse äsjasele väljaütlemisele.
Virtuaalvääringu teenuste valdkonda ei tuleks poliitilisel tasemel häbiplekistada ja hävitada, kirjutab advokaadibüroo LEXTAL partner Rauno Kinkar vastukajana rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse äsjasele väljaütlemisele.
Valge Maja hoiatab järgmise finantskriisi eest
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Rahandusministri arvates võiks rahapesu andmebüroo litsentside andmise peatada
Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul on virtuaalvääringu teenuste pakkujatega seotud rahapesu ja terrorismi rahastamise riskid Eestis kasvanud ja praegune olukord vajab riigi kiiret tegutsemist.
Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul on virtuaalvääringu teenuste pakkujatega seotud rahapesu ja terrorismi rahastamise riskid Eestis kasvanud ja praegune olukord vajab riigi kiiret tegutsemist.