15. september 1998 kell 22:00

Investeerimispank ja Talinvest jaotavad fondid

EstIB-Talinvest Varahalduse tegevdirektor Sten Soosaar teatas, et täna kirjutatakse alla lepingu projektile, mille kohaselt jääb varahaldusfirma jagunemisel praegune kasvufond Investeerimispangale, aktsia- ja intressifond aga Talinvesti fondihaldurite juhtida.

Talinvestil on plaanis pärast firma lõplikku jagunemist luua ka uus fond, mida Soosaar aga keeldus veel tutvustamast.

Eesti Investeerimispanga asepresident Kalle Norberg kinnitas, et EstIB-Talinvesti omanikud on firma jagunemisel jõudnud põhimõtteliste kokkulepeteni ning valminud on ka sõlmitava lepingu projekt. Norberg ei soovinud enne lepingu sõlmimist selle tingimusi kommenteerida.

Lõpliku lepingu saab Soosaare sõnul allkirjastada alles umbes nädala pärast, kui Investeerimispanga varahalduse juht Johan Sulling puhkuselt tagasi tuleb.

«Pärast lepingu sõlmimist on vaja avalikkust informeerida ning väärtpaberiinspektsioonilt selleks luba saada, misjärel leping alles jõustub,» lisas ta.

Väärtpaberiinspektsiooni peadirektori kohusetäitja Andre Nõmm lausus, et varahaldusfirma jagunemine ei tohiks klientide huve kahjustada. Firmadel on vaja leida uued kompetentsed juhid, millega neil ka ei tohiks probleeme tulla, sest litsentseeritud fondijuhte EstIB-Talinvestil jagub, sõnas Nõmm.

ASi Talinvest nõukogu esimees Jaak Roosipuu põhjendas jagunemist varem, et kuna Estib-Talinvesti praegused omanikud tegelevad mõlemad konkurentidena aktiivselt investeerimistegevuse arendamisega, siis muutub ühise varahaldusfirma omamine problemaatiliseks.

«Mõlemad tahaksid omada enda sajaprotsendilist varahaldusfirmat,» selgitas ta.

Hetkel kuum