Artikkel
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Swedbank toetab täielikult Hansapanga juhatust

  «Me toetame neid sajaprotsendiliselt ja ei pea vajalikuks Swedbanki esindajat panga juhatusse valida,» lausus Geijer.
  Hansapanga nõukogu esimees Hannes Tamjärv on öelnud, et ilmselt tuleb panga nõukogusse juurde paar Swedbanki esindajat lisaks praegusele asepresidendile Lars-Olof Ödlundile. Reinhold Geijer ei osanud eile öelda, kes ja kui palju liikmeid Swedbankist nõukokku juurde tuleb. «Me peame seda arutama,» märkis ta.
  Geijeri sõnul on Hansapank väga hea pank Balti regioonis ning ta on ka vaatamata välisomanikele kohalik pank. «Me tahame teha Hansapangaga koostööd ja arendada kõiki harusid, samuti vahetada kogemusi. Meil on palju neilt õppida ja vastupidi,» rääkis Geijer.
  Eilse telefonikonverentsi korraldas Hansa Investments eesotsas firma juhatuse esimehe ja Hansapanga nõukogu liikme Joakim Heleniusega.
  Skandinaviska Enskilda Banken (SEB) on omandanud 18,6 protsenti Hansapanga aktsiatest. Seni oli SEB teatanud 10protsendilisest osalusest pangas. SEBi täidesaatev asepresident Lars Gustafsson ütles eile, et tal pole mitte mingeid kommentaare selle kohta. «Samuti ei kommenteeri ma, kas me teeme pakkumuse Hansapanga aktsiaemissiooni garanteerimiseks,» lisas Gustafsson.
  Tallinna väärtpaberibörs teatas eile olulise osaluse muutusest, kus oli märgitud SEBi klientide arvele senise 6,07 protsendi asemel 13,8 protsenti. Hansapanga avalike suhete direktor Kristi Liiva ütles, et tema andmetel on 13,8protsendiline klientide osalus 18 protsendi sisse arvestatud.
  Reinhold Geijer ütles telefonikonverentsil, et SEB ja Swedbank peavad konstruktiivselt vestlema. «Meie pikaajaline strateegia on omada 30 ± 5 protsenti pangast, võib-olla peame nüüd lühiajaliselt omama suuremat osalust,» tõdes ta. Geijeri sõnul ei usu Swedbank pankade kontrollimisse, vaid soovib partnerlust ja liitu.
  Swedbankil on esindus Londonis, New Yorgis ja Luxembourgis. SEB on Rootsi bilansimahult suurim pank, kui mitte arvestada Soome-Rootsi MeritaNordbankenit.
 • Hetkel kuum
Mihkel Nestor: keskmine palk jätkab rallit
Tööjõunappus, kiire inflatsioon ja ettevõtete mullused tugevad finantstulemused on viinud keskmise palga suurele tõusule. Tõenäoliselt jagub kiire palgakasvu hoogu veel mõnda aega, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tööjõunappus, kiire inflatsioon ja ettevõtete mullused tugevad finantstulemused on viinud keskmise palga suurele tõusule. Tõenäoliselt jagub kiire palgakasvu hoogu veel mõnda aega, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Euribor ja kõrged hinnad mitmekordistasid koduostjate kulusid
Viimase aastaga kiires tempos kasvanud kuue kuu euribor jõudis reede õhtuks 3,76%ni. Selline tõus on mitmekordistanud kinnisvara ostmisega seotud kulusid, mida pole leevendanud ka langenud kinnisvarahinnad.
Viimase aastaga kiires tempos kasvanud kuue kuu euribor jõudis reede õhtuks 3,76%ni. Selline tõus on mitmekordistanud kinnisvara ostmisega seotud kulusid, mida pole leevendanud ka langenud kinnisvarahinnad.
Erdogani võit kergitas Istanbuli börsi ja viis Türgi liiri rekordmadalale
Recep Tayyip Erdogani tagasivalimine Türgi presidendiks saatis Istanbuli börsi täna üle nelja protsendi rallima ja kukutas Türgi liiri kõigi aegade põhja.
Recep Tayyip Erdogani tagasivalimine Türgi presidendiks saatis Istanbuli börsi täna üle nelja protsendi rallima ja kukutas Türgi liiri kõigi aegade põhja.
Reaalajas börsiinfo
Myraka ettevõtlusblogi: mõistagi tabas mind raev, kuid härrasmees häält ei tõsta Täiendatud kell 9.53
Kui härrasmees saab töötukassast kõik plaanid põõsasse paiskava vastuse, siis otsib ta delikaatselt üles augud seaduses ja pääseb ilma suurema tolmutamiseta teispoole kiviseina, kirjutab Äripäeva kolumnist Üllar "Myrakas" Priks.
Kui härrasmees saab töötukassast kõik plaanid põõsasse paiskava vastuse, siis otsib ta delikaatselt üles augud seaduses ja pääseb ilma suurema tolmutamiseta teispoole kiviseina, kirjutab Äripäeva kolumnist Üllar "Myrakas" Priks.
Raadiohitid: kui palju kinnisvaraturg veel kukub?
Kinnisvara on jätkuvalt kuum teema: Tõnu Toompark ja Lenno Uusküla rääkisid raadiohittides, kuidas turg käitub praegu ja lähitulevikus.
Kinnisvara on jätkuvalt kuum teema: Tõnu Toompark ja Lenno Uusküla rääkisid raadiohittides, kuidas turg käitub praegu ja lähitulevikus.
Milline on ettevõtte tulevikukindluse valem?
Kriisidest räsitud ettevõtted keskenduvad ellujäämisele. Kas ellujäämise võtmeks võib olla jõuline arenguhüpe? Mis suunas seda hüpet sooritada ja kust ammutada selleks jõudu ja ressursse? Kuhu sobituvad valemis kestlikkus ja rohepööre?
Kriisidest räsitud ettevõtted keskenduvad ellujäämisele. Kas ellujäämise võtmeks võib olla jõuline arenguhüpe? Mis suunas seda hüpet sooritada ja kust ammutada selleks jõudu ja ressursse? Kuhu sobituvad valemis kestlikkus ja rohepööre?
Maxima laenab pankadelt 100 miljonit
Leedu juurtega kaubanduskontsern Maxima Grupe laenab kolmelt pangalt 100 miljonit eurot viieks aastaks, teatas ettevõte börsile.
Leedu juurtega kaubanduskontsern Maxima Grupe laenab kolmelt pangalt 100 miljonit eurot viieks aastaks, teatas ettevõte börsile.
Sergei Anikin lahkus pangandusidust Tuum "Oskasin õigel ajal astuda kõrvale"
Ligikaudu aasta tagasi idufirmat Tuum juhtima läinud Sergei Anikin lahkus ametist.
Ligikaudu aasta tagasi idufirmat Tuum juhtima läinud Sergei Anikin lahkus ametist.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.