22. september 1998 kell 22:00

Swedbank toetab täielikult Hansapanga juhatust

«Me toetame neid sajaprotsendiliselt ja ei pea vajalikuks Swedbanki esindajat panga juhatusse valida,» lausus Geijer.

Hansapanga nõukogu esimees Hannes Tamjärv on öelnud, et ilmselt tuleb panga nõukogusse juurde paar Swedbanki esindajat lisaks praegusele asepresidendile Lars-Olof Ödlundile. Reinhold Geijer ei osanud eile öelda, kes ja kui palju liikmeid Swedbankist nõukokku juurde tuleb. «Me peame seda arutama,» märkis ta.

Geijeri sõnul on Hansapank väga hea pank Balti regioonis ning ta on ka vaatamata välisomanikele kohalik pank. «Me tahame teha Hansapangaga koostööd ja arendada kõiki harusid, samuti vahetada kogemusi. Meil on palju neilt õppida ja vastupidi,» rääkis Geijer.

Eilse telefonikonverentsi korraldas Hansa Investments eesotsas firma juhatuse esimehe ja Hansapanga nõukogu liikme Joakim Heleniusega.

Skandinaviska Enskilda Banken (SEB) on omandanud 18,6 protsenti Hansapanga aktsiatest. Seni oli SEB teatanud 10protsendilisest osalusest pangas. SEBi täidesaatev asepresident Lars Gustafsson ütles eile, et tal pole mitte mingeid kommentaare selle kohta. «Samuti ei kommenteeri ma, kas me teeme pakkumuse Hansapanga aktsiaemissiooni garanteerimiseks,» lisas Gustafsson.

Tallinna väärtpaberibörs teatas eile olulise osaluse muutusest, kus oli märgitud SEBi klientide arvele senise 6,07 protsendi asemel 13,8 protsenti. Hansapanga avalike suhete direktor Kristi Liiva ütles, et tema andmetel on 13,8protsendiline klientide osalus 18 protsendi sisse arvestatud.

Reinhold Geijer ütles telefonikonverentsil, et SEB ja Swedbank peavad konstruktiivselt vestlema. «Meie pikaajaline strateegia on omada 30 ± 5 protsenti pangast, võib-olla peame nüüd lühiajaliselt omama suuremat osalust,» tõdes ta. Geijeri sõnul ei usu Swedbank pankade kontrollimisse, vaid soovib partnerlust ja liitu.

Swedbankil on esindus Londonis, New Yorgis ja Luxembourgis. SEB on Rootsi bilansimahult suurim pank, kui mitte arvestada Soome-Rootsi MeritaNordbankenit.

Hetkel kuum