• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Maailma börsid

  USA. Lootus, et Fed alandab lähitulevikus intresse, meelitab investoreid turule. Vaikselt kasvav ostusurve viis Dow indeksi 114 punkti kõrgemale. Investeerimisfondid jätkavad raha paigutamist turule, tugevdades sellega positiivset trendi. NYSE-l juhtisid tõusvad aktsiad 3:1. 52 nädala kõrgeima taseme saavutas 70 firma ja madalaimale langes 19 firma aktsia. Viimati oli Dow üle 8700 punkti 18. au-gustil, pärast mida kukkus järsult. Investorid on siiski optimistlikud ja loodavad turu jätkuvale tõusule, kuigi korrektsioon on tõenäoline.
  Helsingi. Liideraktsia No-kia langus vedas kaasa rea teisi aktsiaid. HEX-indeks kaotas päeva lõpuks 21 punkti ehk 0,46%. Tugevalt esines siiski metsandussektori liider UPM-Kymmene, tõustes 3,20%. Positiivses suunas liikus ka Sampo, kerkides päeva lõpuks 168 FIMi tasemele. Loota võiks, et turg tõmbab vaid pärast mitmepäevast tugevat tõusu hinge ning tegemist ei ole trendi muutusega.
  Stockholm. Rootsis liikusid aktsiate hinnad päeva esimesel poolel üles, ostusurve nõrgenedes aga vajusid madalamale. Ericsson läks nagu Nokia vaikselt langusele, vajudes päeva lõpuks 0,82 protsenti 182 Rootsi krooni tasemele. Saabi ja Volvo aktsiad hoidsid siiski oma hinnataset, liikudes üles.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Lill: oma head investeeringutootlust ei pea häbenema, ükskõik mida „kõrgeausused“ arvavad
Suhtumine, et teine investor ei vääri head tootlust, kuna on liiga algaja, liiga noor, liiga vana või lausa naisterahvas, peab kaduma ajaloo prügikasti, kirjutab börsitoimetuse ajakirjanik Anu Lill.
Suhtumine, et teine investor ei vääri head tootlust, kuna on liiga algaja, liiga noor, liiga vana või lausa naisterahvas, peab kaduma ajaloo prügikasti, kirjutab börsitoimetuse ajakirjanik Anu Lill.
Hiina suurfirma võimalik pankrot ähvardab kogu regiooni majandust
Hinna kinnisvarafirma Evergrande on kokkukukkumise äärel ning analüütikud hoiatavad, et hullema stsenaariumi puhul on sellel suur mõju ka ülejäänud maailmale.
Hinna kinnisvarafirma Evergrande on kokkukukkumise äärel ning analüütikud hoiatavad, et hullema stsenaariumi puhul on sellel suur mõju ka ülejäänud maailmale.
Sooman: pensioniraha voolab kinnisvarast mööda
Kui kuni pooled pensioniraha välja võtjatest lubasid selle kinnisvarasse investeerida, siis reaalsus on teistsugune – elektroonikapoed on teleriostjatest pungil, kuid septembrikuine kinnisvaraturg on tavapärasest isegi rahulikum, kirjutab Pindi Kinnisvara juhatuse liige Peep Sooman septembrikuises ülevaates.
Kui kuni pooled pensioniraha välja võtjatest lubasid selle kinnisvarasse investeerida, siis reaalsus on teistsugune – elektroonikapoed on teleriostjatest pungil, kuid septembrikuine kinnisvaraturg on tavapärasest isegi rahulikum, kirjutab Pindi Kinnisvara juhatuse liige Peep Sooman septembrikuises ülevaates.
MESi koroonalaenude eest vastutanud EKRE minister: mina ei tea midagi
Endine maaeluminister, EKRE liige Arvo Aller leiab, et MESi juhatus ei teinud maksumaksja raha jagamisel vigu. Niisamuti pole Aller ka ise enda sõnul midagi valesti teinud.
Endine maaeluminister, EKRE liige Arvo Aller leiab, et MESi juhatus ei teinud maksumaksja raha jagamisel vigu. Niisamuti pole Aller ka ise enda sõnul midagi valesti teinud.