3. november 1998 kell 22:00

Maailma börsid

USA. Lootus, et Fed alandab lähitulevikus intresse, meelitab investoreid turule. Vaikselt kasvav ostusurve viis Dow indeksi 114 punkti kõrgemale. Investeerimisfondid jätkavad raha paigutamist turule, tugevdades sellega positiivset trendi. NYSE-l juhtisid tõusvad aktsiad 3:1. 52 nädala kõrgeima taseme saavutas 70 firma ja madalaimale langes 19 firma aktsia. Viimati oli Dow üle 8700 punkti 18. au-gustil, pärast mida kukkus järsult. Investorid on siiski optimistlikud ja loodavad turu jätkuvale tõusule, kuigi korrektsioon on tõenäoline.

Helsingi. Liideraktsia No-kia langus vedas kaasa rea teisi aktsiaid. HEX-indeks kaotas päeva lõpuks 21 punkti ehk 0,46%. Tugevalt esines siiski metsandussektori liider UPM-Kymmene, tõustes 3,20%. Positiivses suunas liikus ka Sampo, kerkides päeva lõpuks 168 FIMi tasemele. Loota võiks, et turg tõmbab vaid pärast mitmepäevast tugevat tõusu hinge ning tegemist ei ole trendi muutusega.

Stockholm. Rootsis liikusid aktsiate hinnad päeva esimesel poolel üles, ostusurve nõrgenedes aga vajusid madalamale. Ericsson läks nagu Nokia vaikselt langusele, vajudes päeva lõpuks 0,82 protsenti 182 Rootsi krooni tasemele. Saabi ja Volvo aktsiad hoidsid siiski oma hinnataset, liikudes üles.

Hetkel kuum