Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Veeber tahab kontrolli Tartu soojaturu üle

  «Tahame panna Tartu katlamajad ühtsesse süsteemi tööle,» rääkis Tiit Veeber. «Praeguse sisemise rivaalitsemise tagajärjel on katlamajad kahjumis.»
  Veeberi sõnul soovib ta osta linnale kuuluvad ASid Keskkatlamaja ja Ropka Katlamaja ning linna 50protsendilise osaluse ASis Anne Soojus.
  «Suurtest katlamajadest ei soovi ma ASi Tamme Soojus,» täpsustas Veeber. Pärast linna osaluse ostmist kuuluks Veeberi kontrolli alla kolmveerand Tartu soojamajandusturust.
  Oma pakkumuses lubab Veeber ühtlasi üle võtta Tartu linna 190 miljoni krooni suuruse võlakohustuse maailmapanga ees ja muid kohustusi 40 miljoni krooni väärtuses.
  Tartu linnapea Andrus Ansipi sõnul on linn oma osaluse mahamüümisest Tartu soojamajanduses väga huvitatud. «Linna areng on takistatud, sest suure soojalaenu tõttu ei saa linn praktiliselt rohkem laene võtta,» rääkis Ansip. «Samuti leiame, et soojatootmine ei pea enam olema kohaliku omavalitsuse kontrolli all.»
  Ansip avaldas lootust, et kui laekub üks pakkumus, siis võivad ehk ka teised ärimehed aktiviseeruda. «Kui Veeberil on olemas pangagarantiid ja usaldusväärne investor, võime edasi rääkida,» lisas ta.
  Veeberi kinnitusel on ta pidanud läbirääkimisi mitme investoriga. Postimehe kinnitamata andmeil on kõige tõenäolisem investor N-Terminaal.
  N-Terminaali juhatuse esimees Aigar Ojaots lükkas ümber väited, et N-Terminaal rahastab Tartu katlamajade erastamise projekti. «Meile pole keegi esitanud sellist pakkumust, mistõttu ka ettevõtte nõukogu ega juhatus pole seda kunagi arutanud,» lisas Ojaots. «See võib olla Veeberi unelm.»
  Ojaots lausus, et Anne Soojuse erastamine on liiga kallis, et see raha hiljem masuudi müügist tagasi teenida. «Selleks kulub paar sajandit,» sõnas ta.
  Tartu linnakohus mõistis Tiit Veeberi 1997. aasta oktoobris süüdi maksudest kõrvalehiilimises, ametialases võltsimises ja kelmuses ning määras tingimisi kolme aasta ja kuue kuu pikkuse vanglakaristuse. Linnakohtu otsust ei muutnud ka Tartu ringkonnakohus ja riigikohus. Veeberi kinnitusel on ta asja edasi kaevanud Euroopa inimõiguste kohtusse, kus on asi ka menetlusse võetud.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Olulisemad lood

Ehituspood Viimsis paneb uksed kinni: "Ootame tormiseid aegu“
Viimsi Kaubahoovis tegutsev ehituspood sulgeb praeguse plaani järgi novembri lõpus uksed, kuna näeb tulemas raskeid aegu.
Viimsi Kaubahoovis tegutsev ehituspood sulgeb praeguse plaani järgi novembri lõpus uksed, kuna näeb tulemas raskeid aegu.
Eksperdid: Eesti pensionisüsteem toetub liiga raskelt esimesele sambale
Eesti pensionisüsteemi sammaste loogika on paigast nihkunud. Nüüdselt ülekaalukalt esimese sambale toetuv süsteem ei paku piisavat asendussissetulekut ning vajab selgemat ja ausamat eesmärgistamist, kirjutavad Tallinna ülikooli professor Lauri Leppik ning arenguseire keskuse eksperdid Magnus Piirits ja Johanna Vallistu.
Eesti pensionisüsteemi sammaste loogika on paigast nihkunud. Nüüdselt ülekaalukalt esimese sambale toetuv süsteem ei paku piisavat asendussissetulekut ning vajab selgemat ja ausamat eesmärgistamist, kirjutavad Tallinna ülikooli professor Lauri Leppik ning arenguseire keskuse eksperdid Magnus Piirits ja Johanna Vallistu.
Porsche aktsia odavnes alla IPO hinna
Porsche aktsia sulgus täna 81,8 eurol, mis on 70 eurosenti alla IPO hinna.
Porsche aktsia sulgus täna 81,8 eurol, mis on 70 eurosenti alla IPO hinna.
Reaalajas börsiinfo
Lemeks teenis möödunud aastal rekordilise käibe ja kasumi
Möödunud aastal oli Lemeks ASi käive 193 miljonit eurot, mis oli 61% suurem tunamullusest käibest. Hea aasta põhjus oli ettevõtte juhatuse esimehe Jüri Külviku sõnul selles, et koroona ajal kulutamata jäänud raha investeeriti Eestis ja Euroopas kodude uuendamisse, mis tõi kaasa puidust toodete müügi hüppelise kasvu.
Möödunud aastal oli Lemeks ASi käive 193 miljonit eurot, mis oli 61% suurem tunamullusest käibest. Hea aasta põhjus oli ettevõtte juhatuse esimehe Jüri Külviku sõnul selles, et koroona ajal kulutamata jäänud raha investeeriti Eestis ja Euroopas kodude uuendamisse, mis tõi kaasa puidust toodete müügi hüppelise kasvu.
LinkedIni ekspert juhtidele: tehke rohkem kisa ja kära, hoiate raha kokku
Ettevõtete juhid peaksid looma LindkedInis isikliku konto ja ehitama persoonibrändi, kuna see aitab tulevikus värbamiskulusid kokku hoida, rääkis LinkedIni ekspert Indrek Põldvee.
Ettevõtete juhid peaksid looma LindkedInis isikliku konto ja ehitama persoonibrändi, kuna see aitab tulevikus värbamiskulusid kokku hoida, rääkis LinkedIni ekspert Indrek Põldvee.
Hirmust tuleb rääkida, et seda mitte karta
Varem hoiduti tuumaohust rääkimisest, et mitte külvata asjatut masendust ja paanikat. Nüüd, vastupidi, sellest justnimelt tulebki rääkida, et hoida ära asjatut masendust ja paanikat, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Varem hoiduti tuumaohust rääkimisest, et mitte külvata asjatut masendust ja paanikat. Nüüd, vastupidi, sellest justnimelt tulebki rääkida, et hoida ära asjatut masendust ja paanikat, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Elektri universaalteenuse hinnaarengu määrab saastekvoodi turg
Börsipaketi uue teenuse vastu vahetanud kliendid ei pea enam pingsalt jälgima Nord Pooli hindu, kuid peaks olema kursis saastekvoodi hinnaga, mis universaalteenust otseselt mõjutab, kirjutab Eesti Energia energiaturu ülevaates.
Börsipaketi uue teenuse vastu vahetanud kliendid ei pea enam pingsalt jälgima Nord Pooli hindu, kuid peaks olema kursis saastekvoodi hinnaga, mis universaalteenust otseselt mõjutab, kirjutab Eesti Energia energiaturu ülevaates.

Olulisemad lood

Oluline võit Ukrainale: vene väed suruti Lõmanist välja
Ukraina saavutas täieliku kontrolli Vene vägede peatuspaiga üle Ida-Ukrainas asuvas Lõmani linnas, kirjutab Financial Times.
Ukraina saavutas täieliku kontrolli Vene vägede peatuspaiga üle Ida-Ukrainas asuvas Lõmani linnas, kirjutab Financial Times.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.