Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Astmeline tulumaks hääletati menetlusest välja

  Eelnõu algatanud Keskfraktsiooni liige Liina Tõnisson kinnitas, et eelnõu muudatusi ei tehta ja seda, millal eelnõu taas riigikogule esitatakse, otsustab fraktsioon juba lähipäevil. «Loodetavasti mõistavad erakonnad peagi, et olles vastu astmelise tulumaksu rakendamisele, saevad nad seda oksa, millel riik püsib,» ütles Tõnisson.
  Tõnisson lisas, et Euroopas kasutab vaid Island proportsionaalset tulumaksu. «Kogu maailm kasutab astmelist tulumaksu ja seetõttu pole mõtet selle põhimõtte vastu võidelda,» nentis ta. «Vaielda võib ainult tulumaksu erinevate astmete üle.»
  Eelnõu menetlusest väljaarvamise vastu hääletanud rahanduskomisjoni esimees Olev Raju ütles, et maailm ei armasta maksuparadiise ja ilma astmelise tulumaksuta pole Eestil lihtne pääseda ka Euroopa Liitu. «Mis mõtet on selle vastu võidelda, sest ükskord tuleb see niikuinii,» nentis Raju.
  Raju hinnangul tekitab praegu kehtiv tulumaksusüsteem liigset sotsiaalset ebavõrdsust ja võib peagi esile kutsuda sotsiaalse plahvatuse. «Astmeline tulumaks oleks võit ka umbes 80 protsendile elanikkonnast,» lisas ta.
  Astmelise tulumaksu kehtestamise vastase Reformierakonna liikme Jürgen Ligi väitel vähendab see aga tahtmist tööd teha, sest rohkem pingutades ja suuremat palka teenides suureneb ka maksumäär. «Suurema maksumääraga karistatakse paremat haridust, kõrgemat kvalifikatsiooni ja pikemaid tööpäevi,» nentis Ligi.
  Ligi lisas, et majanduse kiire arengu etapil suureneb paratamatult järsult ka sotsiaalne ebavõrdsus. «Küsimus ongi selles, kas me tahame võrdsust või majanduskasvu. Mina peaksin viimast olulisemaks,» lausus ta.
  Astmelise tulumaksu negatiivset mõju majandusele on rõhutanud kaubandus-tööstuskoda. Ka tooks selle kehtestamine kaasa omavalitsuste maksulaekumiste vähenemise.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Leslie Leino: on aeg hämarate Hiina ettevõtete taust läbi valgustada
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Inglise keskpank kavatseb karmistada krüpovaluuta reegleid
Inglise keskpanga sõnul näitab krüptovarade väärtuse 2 triljoni dollari suurune langus turu haavatavust ning vajadust karmima õiguskaitse ja regulatsiooni järele, vahendab Bloomberg.
Inglise keskpanga sõnul näitab krüptovarade väärtuse 2 triljoni dollari suurune langus turu haavatavust ning vajadust karmima õiguskaitse ja regulatsiooni järele, vahendab Bloomberg.
Kasvuekspert: lühiajaline mõnu tekitab halbu harjumusi
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Läti pensionivarade haldaja INDEXO liitub IPO kaudu börsiga, esitades panganduse valdkonnale väljakutse
Oma uuendusliku lähenemisega Läti pensionituru segi paisanud Läti pensionivarasid haldav ettevõte INDEXO võtab nüüd sihikule panganduse valdkonna. See on lühidalt INDEXO IPO peamine sõnum. Praegu toimub aktsiate märkimine, mis lõpeb 11. juulil. IPO käigus väljastab INDEXO kokku 535 000 aktsiat, mille eesmärk on koguda ligikaudu 7,49 miljonit eurot. Aktsia hind on 14 eurot.
Oma uuendusliku lähenemisega Läti pensionituru segi paisanud Läti pensionivarasid haldav ettevõte INDEXO võtab nüüd sihikule panganduse valdkonna. See on lühidalt INDEXO IPO peamine sõnum. Praegu toimub aktsiate märkimine, mis lõpeb 11. juulil. IPO käigus väljastab INDEXO kokku 535 000 aktsiat, mille eesmärk on koguda ligikaudu 7,49 miljonit eurot. Aktsia hind on 14 eurot.
Järjekordne krüptofirma seisatas raha väljamaksed
Singapuri krüptofirma Vauld peatas väljamaksed oma platvormil ja palkas nõuandjad hindama oma tulevikuväljavaateid restruktureerimisest teiste firmadega liitumiseni.
Singapuri krüptofirma Vauld peatas väljamaksed oma platvormil ja palkas nõuandjad hindama oma tulevikuväljavaateid restruktureerimisest teiste firmadega liitumiseni.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.