Väinu Rozental • 30. november 1998 kell 22:00

Tartu ülikooli keeltemaja sai valmis

AS Ehitusfirma Rand & Tuulberg on keeltemajas üldehitustööd lõpetanud. Õppetöö algab vastremonditud majas uue semestri algul jaanuaris. Hoone renoveerimist ja sisustamist toetasid mitme miljoni krooniga Norra, Prantsusmaa, Rootsi, Taani ja Saksamaa.

Homme esitleb Tartu ülikool Narva maanteel asuvat renoveeritud majandusmaja. Majandusmaja renoveerimistööde maksumus on 19,6 miljonit krooni. Sama palju maksab ka Tiigi tänavas asuva sotsiaalteaduskonna õppehoone kolmas ehitusetapp, mis lõpeb järgmise aasta veebruaris

Tartu ülikooli ehituskorralduse osakonna juhataja Ahto Põldese sõnul on kõik suuremad ehitusobjektid ehitatud tänavu laenuga. Ülikooli nõukogu otsustas suvel võtta ehitus- ja remonttöödeks 75 miljonit krooni laenu. Vastav laenuleping Ühispangaga sõlmiti eelmisel nädalal.

Tänavune riigieelarve toetas ülikooli peahoone remonti 4 miljoni krooniga, ülikooli raamatukogu remonti 2 miljoni krooniga ning ühiselamute remonti 2,3 miljoni krooniga.

Järgmise aasta riigieelarvest loodab ülikool saada peahoone, raamatukogu ja füüsikainstituudi remondiks kokku 5 miljonit krooni.

Tartu ülikooli järgmise aasta suuremate objektidena nimetas Põldes Kääriku spordibaasi ühiselamu renoveerimist, Nooruse tänavas asuva endise majandusteaduskonna hoone ümberkujundamist arstiteaduskonna hooneks ja Toomemäel asuva arvutikeskuse renoveerimist.

«Aastani 2001 vajab ülikool ehitus- ja remonttöödeks kokku 755 miljonit krooni,» lisas Põldes.

Hetkel kuum