Pankurite ilus auto

Vilve Torn 14. detsember 1998, 00:00

Eesti Ühispanga IT valdkonna juhataja asetäitja Tõnu Liik ütleb, et Ühispank liisis talle Chrysleri ametiautoks.

«See oli mingil määral minu valik ja õnnelik juhus, et ma selle vahva auto sain. Pealegi mahtus sõiduk ametiauto hinnaklassi,» ütleb Liik. Ta tunnistab, et ei ole möödakäijate uudishimulikke pilke tähele pannud, kui uue Chrysleriga linnas ringi sõidab.

Teise samasuguse auto omanikuks on Eesti Ühispanga Haapsalu kontori juhataja Nils Koik. Erinevalt oma kolleegist ei taha Koik meelsasti oma sõiduautost rääkida. «Ostsin selle eraisikult ning ma ei ole kunagi Balti Ameerika Auto klient olnud,» on pankur napisõnaline.

Vastumeelsust tunneb Koik ka auto pildistamise suhtes, sest ta noomis Haapsalus juhuslikult kontori juhataja Chryslerit pildistama sattunud fotograafi ning palus piltnikul fotode tegemise lõpetada. «Mis sa siin pildistad? Eesti Ühispangal läheb majanduslikult praegu niigi halvasti. Ma ei taha, et seda autot pildistatakse,» ütles Koik fotograafile.

Ajakirja Tehnika Maailm toimetaja Tõnu Ojala ütleb, et uus Chrysler on korralik ja suur esindusklassi masin ning sellise auto ostab inimene, kes tahab tavapärasest massist erineda. Ojala lisab, et kui Audisid ja Volvosid on Eesti turg täis, siis Chryslereid on siin väga vähe.

Balti Ameerika Auto müügijuht Villu Legen ütleb, et uue mudeli vastu tuntakse suurt huvi ning lisaks ära müüdud kuuele autole on juurde tellitud veel viisteist sõiduautot. «Eks asi ole uudsuses,» põhjendab Legen.

Ka hinnaklassilt on uus Chrysler täiesti jõukohane. Auto ostmisel tuleb arvestada kuni poole miljoni krooni suuruse väljaminekuga, lisab müügijuht.

 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing