EMT keelab tekstiteate saatmise Internetist

ÄP 17. detsember 1998, 00:00

SMS on teksti saatmise võimalus ühelt GSM-telefonilt teisele. Samuti saab võrgu toetusel saata telefoniga SMS-teatena ka elektronposti ja faksi.

Traadita Kommunikatsioonide OÜ (Wireless) pakub Interneti kaudu SMS-teate saatmise võimalust. Paar nädalat tagasi ilmus teenuse leheküljele kiri, et EMT telefonidele ei saa saata teateid. Wireless filtreeris seoses EMT sellekohase palve peale numbrid, mis algavad suunakoodidega 250, 251 ja 252. Interneti kaudu SMS-teate saatmine on odavaim viis mobiiltelefoni omanikuga suhelda.

EMT turundusdirektor Jüri Kriisemann ütles eile, et see tekstiteate saatmise võimalus suleti seetõttu, et leidus inimesi, kes saatsid Wirelessi kaudu EMT klientidele EMT nimel teateid, nagu oleks klient võitnud reisi või muid kingitusi. «See oli nii EMT-le kui kliendile kahjulik, inimesed tulid EMT büroosse lubatud kingitusi nõudma,» selgitas Kriisemann.

Mõni aeg tagasi sai EMT mobiiltelefoniga kasutada Saksa mobiilsidefirma Mannesmann Mobilfunki SMS-keskuse teenuseid, seda juhul kui oli olemas rahvusvaheliste kõnede pakett. Mõni nädal tagasi see võimalus suleti, suleti samuti võimalus saata teateid samal printsiibil Belgia Belgacomi tekstikeskuse kaudu.

Kriisemann ütles, et EMT pole ise ühtegi sellist saatmisvõimalust sulgenud. «See on kohalike operaatorite poolt suletud, EMT-l ei ole midagi selle vastu, kui nende tekstikeskuste kaudu teateid saadetakse,» sõnas Kriisemann. Ta ütles, et sellise teate saatmise viisi puhul on probleem ka selles, et teise operaatori tekstikeskust kasutatakse, kuid too selle eest raha ei saa.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing