Peep Sooman • 27. jaanuar 1999 kell 22:00

Läti kinnisvarafirma alustab tegevust

Latio Eesti OÜ alustab esialgu kinnisvara vahendamist kolme maakleriga. Meil on oma kliendid ning maakleritel oma andmebaas, nii et me saame kohe alustada normaalset tööd, ütles Uustalu. Tema sõnul ei mõjuta Eesti kinnisvaraturu raske seis Eesti kontori avamist.

Peale vahendustöö kavatseb Latio Eesti hakata tegelema ka kinnisvara arendusega, kuid Uustalu ütlusel tuleb enne suurte projektide elluviimist pälvida emafirma usaldus. Uustalu ei soovinud avalikustada ettevõtte käibeprognoose, võimalikke arendusprojekte ning emafirma finantseeringuid.

Riias kontorit omava ASi Arco Vara juhatuse esimees Ivar Siimar sõnas, et Lätist Tallinna laienemisel on mõtet, kui firmal on selge kinnisvara arenduse äriidee. Kui Latiol on rahastajad, võib neil edu olla, leidis ta. Oleneb, kui kallis on neile kasutada antud raha, lisas Siimar.

Ta siiski tõdes, et pole alust arvata, nagu võiks Latio kohalikul turul kinnisvaravahenduse vallas liidrite hulka pürgida.

Samuti Riias esindatud ASi Ober Haus tegevdirektor Hindrek Leppsalu ütles, et tõenäoliselt Latio omanikud teavad, mida nad teevad. Lätis on nad tugevad, kui nad ühe aastaga Eestis suudavad kulud tasa teenida, siis on hästi läinud, leidis Leppsalu.

Hetkel kuum