• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tekib Euroopa kolmas kvaliteetpaberi valmistaja

  Asjatundjatele ei tulnud see uudis just suure üllatusena. Mõlemad firmad on juba varem öelnud, et otsivad teid vähetulusa kvaliteetpaberitootmise reformimiseks. Pärast liitumisuudise teatavaks saamist hakkas Rootsi turg spekuleerima teemal, mis saab MoDo järelejäävatest üksustest -- ajalehepaberi- ja papitootmisest. Kvaliteetpaber annab MoDo käibest vaid kolmandiku.
  Ekspertide hinnangul sünnitab see ühendus uusi liitumis- ja ostutehinguid. MoDo ajalehepaberist saab kindlasti ihaldatud ostuobjekt, potentsiaalsed ostjad on nii Norra Norske Skog kui Soome UPM-Kymmene.
  MoDo Paper, mille omanikud on võrdsel määral SCA ja MoDo, saab Euroopas suuruselt kolmandaks kvaliteetpaberitootjaks, mille aastakäive on 33,4 miljardit Eesti krooni ja mis katab 12 protsenti Euroopa turust.
  Uue firma tegevust kavatsetakse veelgi laiendada ning Stockholmi börsile proovitakse jõuda aastaks 2001. Börsil noteerimine peaks olema selge märk sellest, et ka teised metsatööstusfirmad võiksid liiduga ühineda, kinnitab SCA peadirektor Sverker Martin-Löf.
  Uus firma keskendub kontoripaberi ja kaetud kvaliteetpaberi tootmisele. Kuna mõlema omanikfirma vabrikud asuvad peaasjalikult Rootsis, on koostöö kindlasti mõlemapoolselt kasulik. Arvutuste kohaselt peaksid SCA ja MoDo pärast ühinemist aastas kokku hoidma miljard Eesti krooni. Kindlasti toob ühinemine kaasa töötajate arvu kärpimist.
  Uudis viis üles mõlema firma aktsiate hinna. MoDo kerkis 4,3% ehk 217,50 Rootsi kroonini ja SCA 5,6% ehk 218,50 kroonini. SCA on Rootsi suurim ja MoDo kolmas metsatööstusgrupp Rootsis.
  MoDo teatas kolmapäeval 15protsendilisest kasumilanguses esimeses kvartalis möödunud aasta sama perioodiga võrreldes. MoDo maksude-eelne kasum oli 1,08 miljardit Eesti krooni.
  Modo ja SCA paberi müügiga Eestis tegeleb Modo Paper Eesti AS. Nagu ütles firma juhataja Külli Meister, on Eesti kvaliteetpaberiturust Modo Paper Eesti ASi käes 38 protsenti, kokku müüb ta aastas paberit üle 4000 tonni. Emafirma ühinemine SCAga Modo Paper Eesti ASi tegevust otseselt ei mõjuta, arvas Külli Meister.
  Autor: ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Erkki Kubber: kas järgmised ükssarvikud võiksid olla miljardilise väärtuse asemel hoopis miljardi inimese aitajad?
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
Enefit Greeni aktsiaga kauplejad ummistasid internetipangad
Enefit Greeni aktsiatega kauplemine oli niivõrd aktiivne, et see tekitas probleeme nii LHV internetipangas kui Tallinna börsi kodulehel.
Enefit Greeni aktsiatega kauplemine oli niivõrd aktiivne, et see tekitas probleeme nii LHV internetipangas kui Tallinna börsi kodulehel.
Bolti ja Pipedrive'i loojad investeerisid Eesti idusse, kes võistleb Amazoni ja Google'iga
Eesti idufirma Storadera on välja arendanud tehnoloogia, millega suudetakse pakkuda äriklientidele pilveruumi ligi 5 korda soodsamalt, kui seda teeb Amazon, Google ja Microsoft.
Eesti idufirma Storadera on välja arendanud tehnoloogia, millega suudetakse pakkuda äriklientidele pilveruumi ligi 5 korda soodsamalt, kui seda teeb Amazon, Google ja Microsoft.
Börsile pürgiv kinnisvarafirma Hepsor lubab kasvuaktsiat
Veel sel aastal Tallinna börsi põhinimekirja lisanduv Hepsor teiste kinnisvarafirmade kõrval dividendiga ei meelita ning lubab selle asemel kasvuaktsiat. Eksperdi sõnul on kinnisvarafirmade börsile pürgimine ajastu märk.
Veel sel aastal Tallinna börsi põhinimekirja lisanduv Hepsor teiste kinnisvarafirmade kõrval dividendiga ei meelita ning lubab selle asemel kasvuaktsiat. Eksperdi sõnul on kinnisvarafirmade börsile pürgimine ajastu märk.