Artikkel
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tekib Euroopa kolmas kvaliteetpaberi valmistaja

  Asjatundjatele ei tulnud see uudis just suure üllatusena. Mõlemad firmad on juba varem öelnud, et otsivad teid vähetulusa kvaliteetpaberitootmise reformimiseks. Pärast liitumisuudise teatavaks saamist hakkas Rootsi turg spekuleerima teemal, mis saab MoDo järelejäävatest üksustest -- ajalehepaberi- ja papitootmisest. Kvaliteetpaber annab MoDo käibest vaid kolmandiku.
  Ekspertide hinnangul sünnitab see ühendus uusi liitumis- ja ostutehinguid. MoDo ajalehepaberist saab kindlasti ihaldatud ostuobjekt, potentsiaalsed ostjad on nii Norra Norske Skog kui Soome UPM-Kymmene.
  MoDo Paper, mille omanikud on võrdsel määral SCA ja MoDo, saab Euroopas suuruselt kolmandaks kvaliteetpaberitootjaks, mille aastakäive on 33,4 miljardit Eesti krooni ja mis katab 12 protsenti Euroopa turust.
  Uue firma tegevust kavatsetakse veelgi laiendada ning Stockholmi börsile proovitakse jõuda aastaks 2001. Börsil noteerimine peaks olema selge märk sellest, et ka teised metsatööstusfirmad võiksid liiduga ühineda, kinnitab SCA peadirektor Sverker Martin-Löf.
  Uus firma keskendub kontoripaberi ja kaetud kvaliteetpaberi tootmisele. Kuna mõlema omanikfirma vabrikud asuvad peaasjalikult Rootsis, on koostöö kindlasti mõlemapoolselt kasulik. Arvutuste kohaselt peaksid SCA ja MoDo pärast ühinemist aastas kokku hoidma miljard Eesti krooni. Kindlasti toob ühinemine kaasa töötajate arvu kärpimist.
  Uudis viis üles mõlema firma aktsiate hinna. MoDo kerkis 4,3% ehk 217,50 Rootsi kroonini ja SCA 5,6% ehk 218,50 kroonini. SCA on Rootsi suurim ja MoDo kolmas metsatööstusgrupp Rootsis.
  MoDo teatas kolmapäeval 15protsendilisest kasumilanguses esimeses kvartalis möödunud aasta sama perioodiga võrreldes. MoDo maksude-eelne kasum oli 1,08 miljardit Eesti krooni.
  Modo ja SCA paberi müügiga Eestis tegeleb Modo Paper Eesti AS. Nagu ütles firma juhataja Külli Meister, on Eesti kvaliteetpaberiturust Modo Paper Eesti ASi käes 38 protsenti, kokku müüb ta aastas paberit üle 4000 tonni. Emafirma ühinemine SCAga Modo Paper Eesti ASi tegevust otseselt ei mõjuta, arvas Külli Meister.
  Autor: ÄP
 • Hetkel kuum
Enn Listra: vanasse jõkke astuda ei saa. Ega tohi
Oleme jõudnud hetke, kus kunagine häda ja viletsus on meelest läinud ning näeme üha enam kiusatust sekkuda vabasse avatud turgu, kirjutab TalTechi majandusteaduskonna dekaan Enn Listra Äripäeva essees.
Oleme jõudnud hetke, kus kunagine häda ja viletsus on meelest läinud ning näeme üha enam kiusatust sekkuda vabasse avatud turgu, kirjutab TalTechi majandusteaduskonna dekaan Enn Listra Äripäeva essees.
Hotellid: turistid tulevad vaikselt tagasi, aga piisavalt palju raha ei saa neilt veel küsida
Turistid tulevad vaikselt Eestisse tagasi ja hotellide käive on taastunud kriisieelsele tasemele, kuid hotellide juhid tõdevad, et nad pole saanud hindu tõsta piisavalt, et see kataks aina suurenevaid kulusid. Tulevast suvest sõltub palju, sest rahapuhvrid on hotellidel koroonakriisis kokku kuivanud.
Turistid tulevad vaikselt Eestisse tagasi ja hotellide käive on taastunud kriisieelsele tasemele, kuid hotellide juhid tõdevad, et nad pole saanud hindu tõsta piisavalt, et see kataks aina suurenevaid kulusid. Tulevast suvest sõltub palju, sest rahapuhvrid on hotellidel koroonakriisis kokku kuivanud.
USA aktsiaturud kerkisid, Nasdaq sai kirja uhke tõusunädala
USA aktsiaturud jätkasid reedel kerkimist ja ligi protsendi edenenud Nasdaqi liitindeks sai kirja mitme kuu parima tõusunädala.
USA aktsiaturud jätkasid reedel kerkimist ja ligi protsendi edenenud Nasdaqi liitindeks sai kirja mitme kuu parima tõusunädala.
Reaalajas börsiinfo
Lillemüüja laseb pikalt tegutsenud äri pankrotti: pole enam mõtet
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Madis Müller: juht saavutab tulemusi läbi teiste inimeste "Juhi juttude" intervjuu!
Eesti Panga presidendi Madis Mülleri tippjuhiks saamise tee on olnud ebatraditsiooniline. Enne asepresidendiks saamist polnud ta varem olnud ühegi inimese administratiivne juht ega ülemus.
Eesti Panga presidendi Madis Mülleri tippjuhiks saamise tee on olnud ebatraditsiooniline. Enne asepresidendiks saamist polnud ta varem olnud ühegi inimese administratiivne juht ega ülemus.
“Äripäev eetris”: Scholz tegi end tankidega veiderdamisega lolliks
Pikk venitamine ukrainlastele tankide lubamisel on teinud lolliks eelkõige Saksa liidukantsleri Olaf Scholzi enese, kuid sakslaste suhtes on tekkinud skepsis, kas nende peale saab üldse loota, leidsid ajakirjanikud saates “Äripäev eetris”.
Pikk venitamine ukrainlastele tankide lubamisel on teinud lolliks eelkõige Saksa liidukantsleri Olaf Scholzi enese, kuid sakslaste suhtes on tekkinud skepsis, kas nende peale saab üldse loota, leidsid ajakirjanikud saates “Äripäev eetris”.
Tähelepanu Lätis liigeldes: naaberriik paneb püsti keskmise kiiruse kaamerad
Läti paneb parasjagu püsti esimesi keskmise kiiruse kaameraid, mis hakkavad trahve tegema märtsis, kirjutas Läti rahvusringhääling.
Läti paneb parasjagu püsti esimesi keskmise kiiruse kaameraid, mis hakkavad trahve tegema märtsis, kirjutas Läti rahvusringhääling.

Olulisemad uudised

Selgusid Eesti parimad iduettevõtted ja asutajad
Täna õhtul selgusid Eesti Startup Auhindade saajad, kes on möödunud aasta maailmamuutvad ja edukad iduettevõtted, investorid ning Eesti idusektori arengusse panustanud tegijad, teatasid LIFT99 ja Eesti Asutajate Selts.
Täna õhtul selgusid Eesti Startup Auhindade saajad, kes on möödunud aasta maailmamuutvad ja edukad iduettevõtted, investorid ning Eesti idusektori arengusse panustanud tegijad, teatasid LIFT99 ja Eesti Asutajate Selts.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.