• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Rataskaevu tänav võib muutuda vabaõhubaariks

  Baariomanikud kavatsevad teha kesklinnavanemale ettepaneku muuta Rataskaevu tänav Niguliste tänavaga ristumispaigast kuni Pika tänavani suveperioodil autodele ligipääsmatuks. Kõrtsmike sõnul võimaldaks see neil laiendada oma äri tänavale, mis suurendaks oluliselt baaride käivet.
  Rataskaevu tänava sulgemise idee genereerija Von Krahli teatri omanik Peeter Jalakas lubab uurida, kui paljud kõrtsmikud plaani poolt on, et siis minna kesklinnavanema Elmar Sepa jutule.
  «Oleks ju kihvt, kui tänavale tuleks lauad ja toolid,» arvab Jalakas.
  Möödunud nädala lõpus Rataskaevu tänaval endise Egiidi kaupluse ruumides avatud Kompressori baari üks omanikest Paavo Peerna ütleb, et baari koha valikut mõjutas Peeter Jalakase mõte sulgeda Rataskaevu tänav autodele, et seal saaksid siis istuda kliendid.
  «See suurendaks oluliselt siinsete baaride käivet,» usub Peerna. «Majaelanikud ei saa siia niikuinii ligi, sest tänav on alati täis pargitud. Kui tänav suletakse, siis toome nii palju laudasid välja, kui lubatakse,» kinnitab ta.
  Peerna usub, et Rataskaevu tänav muutuks sama läbikäidavaks kui Raekoja plats või Viru tänav.
  Rataskaevu tänaval asuva Kathmandu restorani ühe omaniku Alex Lepajõe meelest on paremat asja Rataskaevu tänavale raske välja mõelda. «Me teeme kõik, et seda plaani teostada,» lubab Lepajõe. «Me unistame sellest,» kinnitab ta ärevalt.
  Tallinna kesklinna vanem Elmar Sepp ütleb, et senini pole baariomanikud tänava sulgemise teemal tema jutul käinud. «Aga ma olen seda meelt ja selle poolt, et vanalinnas jääks liiklust vähemaks,» seletab Sepp.
  «Ilma põhjaliku analüüsita võin praegu öelda, et idee on väärt arutamist,» lausub kesklinna vanem.
  Põhimõtteliselt on Rataskaevu tänava autodele sulgemine võimalik juba sellel suvel, kõneleb Sepp hoogsalt. «Las baariomanikud tulevad kasvõi järgmine nädal, istume maha ja arutame seda teemat,» ütles Sepp eelmise nädala lõpus.
  Pika tänav baari Tehas nr 43 direktor Annika Tuisk leiab, et Rataskaevu tänava baaride plaan luua vabaõhubaaride tänav on hea idee. «Otsest ohtu kliente kaotada ma Rataskaevu tänava autodele sulgemise tõttu ei näe,» ütleb Tuisk. Igal baaril on oma kontingent, aga ise tahaksin küll siis sealt läbi käia, sõnab Tuisk.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Neeme Korv: kui läheks antiutoopia asemel hoopis ... restorani
Kui leiame rohtu sügis- ja koroonamasenduse vastu, kasvatame endas enesekindlust ja suudame vastu seista ka antiutoopiale. Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv pakub retsepti, mis lisaks toetab ettevõtlust.
Kui leiame rohtu sügis- ja koroonamasenduse vastu, kasvatame endas enesekindlust ja suudame vastu seista ka antiutoopiale. Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv pakub retsepti, mis lisaks toetab ettevõtlust.
LHV: Coopi aktsia on ülehinnatud – aeg müüa
LHV on avaldanud uusima analüüsi Coop Panga aktsia kohta. LHV analüütikud toovad välja, et kuigi Coopi kasv vastab nende ootustele, on kolmanda kvartali kasvu ning kasumlikkuse näitajad pigem neutraalsed.
LHV on avaldanud uusima analüüsi Coop Panga aktsia kohta. LHV analüütikud toovad välja, et kuigi Coopi kasv vastab nende ootustele, on kolmanda kvartali kasvu ning kasumlikkuse näitajad pigem neutraalsed.
Euroopa liidrid soovivad Poola küsimuse jätta komisjonile lahendada
Kuigi pea kõik Euroopa Liidu tippkohtumisele kogunenud liikmesriikide valitsusjuhid avaldasid muret Poolas õigussüsteemi sõltumatuse pärast, siis ei soovi enamik ELi liidritest leida lahendust tippkohtumise laua taga, vaid leiavad, et tüli peaks lahendama Ursula von der Leyeni juhitav Euroopa Komisjon.
Kuigi pea kõik Euroopa Liidu tippkohtumisele kogunenud liikmesriikide valitsusjuhid avaldasid muret Poolas õigussüsteemi sõltumatuse pärast, siis ei soovi enamik ELi liidritest leida lahendust tippkohtumise laua taga, vaid leiavad, et tüli peaks lahendama Ursula von der Leyeni juhitav Euroopa Komisjon.
Soome mõjukas majandusjuht sai maksuparadiisi tulu varjamise eest aasta tingimisi
Soome esimese astme kohtus mõistis aastase tingimisi vanglakaristuse laevafirma Finnlinesi endisele tegevjuhile ja Nokia Matkapuhelimet endisele juhile Antti Lagerroosile ulatusliku maksupettuse eest.
Soome esimese astme kohtus mõistis aastase tingimisi vanglakaristuse laevafirma Finnlinesi endisele tegevjuhile ja Nokia Matkapuhelimet endisele juhile Antti Lagerroosile ulatusliku maksupettuse eest.