• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Turundusjuhi rollimängud

  Äripäeva veergudel on varem küsitud: «Kas turundusjuht on pastakatellija?» Vastan, et Eestis on turundusjuht pastakatellija, kes vastutab ettevõtte kasumi eest, ja tippjuht on strateeg, kes paraku täidab peamüügimehe rolli.
  Pärnus toimunud turunduskonverentsil «Praktikult praktikule» toodi välja kaks turundusjuhi tüüpi: strateegiline turundusjuht ja turunduskommunikatsiooni juht.
  Esimene neist planeerib, koostab või ärgitab koostama strateegilisi arenduskavasid, sõnastab missiooni ja visioone, vastutades ettevõtte kasumiplaani täitmise eest. Teine viib esimese strateegiat ellu, tegeleb reklaami, avalike suhete ja müügitoetusega, vastutades konkreetsete tema ette püstitatud ülesannete täitmise eest. Esimene kuulub tippjuhtkonda, saab head palka ja on tõenäoline kandidaat peadirektori kohale. Turunduskommunikatsiooni juht on spetsialist, kes saab korralikku töötasu, aga ei pea võtma oma õlule tootearenduse, müügimeeskonna juhtimise, klienditeeninduse koormat.
  Meil kipuvad asjad paraku sassi minema. Kuigi turundusjuhil on õigus otsustada vaid pastaka tellimise üle, peab ta tagama täituvad müügiosakonna plaanid, suunama tootearendust jne.
  Kas laiendada turundusjuhtide õigusi ja vastutust? «Vastutuse andmine on alati vastutuse kelleltki ära võtmine,» ütles konverentsil Baltika peadirektor Meelis Milder.
  Kaldun arvama, et meie tippjuhid ei ole veel valmis vastutust käest andma, sest neile kangastub oht kahe direktoriga ettevõttest. Teisalt ei ole see otstarbekaski keskmise Eesti firma suuruse juures, mille käive ei küüni poolesaja miljoni kroonini aastas. Küll aga peaks tippjuht suutma peamüügimehe rolli kandmise kõrvalt leida aega luua spetsialist-turundusjuhile tegutsemisraamid alates tasakaalustatud vastutuse-volitustega ametijuhendist kuni ettevõtte lühi- ja pikaajalise tegevusplaanini.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Urmas Villmann: parim reklaamikanal on Lasnamäe kanal
Telereklaami eest saab minna kööki võileiba tegema, digireklaami vastu aitab AdBlock, autos kõlavast tüütust raadioreklaamist päästab üks nupuvajutus. Aga välireklaami eest on raske põgeneda, kirjutab loovagentuuri Kontuur Leo Burnett loovjuht, partner ja juhatuse liige Urmas Villmann Äripäeva teemaveebis Bestmarketing.ee.
Telereklaami eest saab minna kööki võileiba tegema, digireklaami vastu aitab AdBlock, autos kõlavast tüütust raadioreklaamist päästab üks nupuvajutus. Aga välireklaami eest on raske põgeneda, kirjutab loovagentuuri Kontuur Leo Burnett loovjuht, partner ja juhatuse liige Urmas Villmann Äripäeva teemaveebis Bestmarketing.ee.
Dow ja S&P 500 tõusid uute rekorditeni
Dow Jonesi ja S&P 500 indeksid tõusid täna uute rekorditeni, tulemuste hooajal saab see nädal olema hooaja üks aktiivsemaid, vahendab Reuters.
Dow Jonesi ja S&P 500 indeksid tõusid täna uute rekorditeni, tulemuste hooajal saab see nädal olema hooaja üks aktiivsemaid, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: aina uusi turge vallutav Eesti pank
Äripäeva raadio teisipäevases hommikuprogrammis käsitletakse teemasid finantsmaailmast hambaravini.
Äripäeva raadio teisipäevases hommikuprogrammis käsitletakse teemasid finantsmaailmast hambaravini.
Majutusasutuste kogemused hullude klientidega: poissmehed leiavad alati vahukustuti üles
Mustjõe Kõrtsitalu perenaine Evika Eljas ja Go Hotel Shnelli hotellijuht Alver Pupart meenutasid saates "Turismitund" kogemusi raskete klientidega. "Vahel astub mõni inimene läbi seina ka," muigas Pupart.
Mustjõe Kõrtsitalu perenaine Evika Eljas ja Go Hotel Shnelli hotellijuht Alver Pupart meenutasid saates "Turismitund" kogemusi raskete klientidega. "Vahel astub mõni inimene läbi seina ka," muigas Pupart.