• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kas Tallinna Keskturg tuleks erastamise asemel likvideerida?

  Finantsseisukohalt oleks see muidugi õige otsus. Tegemist on hea asukohaga krundiga ja linna kui omaniku seisukohast on õige Keskturg sealt ära viia ja see krunt maha müüa.
  Siin on muidugi ka tegemist sotsiaalse küljega. Mida linn peab tähtsamaks, kas seda, et oleks koht, kus linnaelanikud saaksid odavamalt kaupa osta, või müügist saadavat raha. Tundub, et äri ei käi Keskturul kõige ausamalt, kui uskuda viimasel ajal ajakirjanduses avaldatud informatsiooni.
  Mina ise seal turul ei käi ja minupärast võiks turg kesklinnast välja küll kolida. Linnaisad võivad olla aga teisel arvamusel, sest tulemas on kohalike omavalitsuste valimised ja see mõjutab suuresti kõiki otsuseid.
  Kindlasti teeniks Tallinna linn rohkem, kui ta müüks Keskturu aktsiate asemel turualuse maa, sest see on atraktiivne koht. Linnas oleks teisigi sobivaid kohti, kus turgu edasi pidada.
  Minu arvates ei ole õige Tallinna Keskturg likvideerida ja see maa-ala maha müüa. Keskturu piirkonnas elab palju rahvast, kelle ostujõud on selline, et nad teevad oma peamised ostud turul, mitte poodides ja uutes suurtes kaubanduskeskustes.
  Turul on hinnad ikkagi tunduvalt madalamad. Ma mõtlen eeskätt kodumaist toodangut, juurvilja ja puuvilja ning liha.
  Ma isegi ei jõua kaubanduskeskustest osta Eesti talunike toodetud liha, sest see on seal nii kallis. Turul on aga hinnad paindlikumad. Lähed näiteks päeva lõpus turule ja saad liha odavamalt kui hommikul.
  Keskturu asemel tuleks võib-olla likvideerida mõni teine asutus, ma pean siin silmas linnavalitsust. Turg peaks igal juhul jääma, aga Tallinna linnavalitsus peaks maha istuma ja panema asjad normaalselt paika, et praegused Keskturuga seotud probleemid kaoksid päevakorralt.
  Seda probleemi Tallinnas ei ole, et turge on liiga palju. Kuhu meie talumees siis peaks oma toodangut minema müüma, kui me Tallinnas turud ära kaotame. Kas Rakvere Lihakombinaati, mis on välismaalaste käes? Nende kokkuostuhindadega, mida lihakombinaadid või vahendajad pakuvad, ei ela talumees ju ära.
  Samas on Tallinnas suur hulk tarbijaid, kes on nõus seda kaupa turult ostma.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Erootikapood loobus börsiplaanidest Omanik: me ei sobitu oma harimata juhatusega börsile
Tallinna börs teatas täna, et erootikapoode Hot Lips opereeriv HC Pro AS on otsustanud börsiletulekust loobuda. Ettevõtte juhi ja omaniku Timo Juhani Majuri sõnul selgus, et lisakapitali neil siiski vaja ei ole, samuti tekkis tal tunne, et nad ei sobi börsile.
Tallinna börs teatas täna, et erootikapoode Hot Lips opereeriv HC Pro AS on otsustanud börsiletulekust loobuda. Ettevõtte juhi ja omaniku Timo Juhani Majuri sõnul selgus, et lisakapitali neil siiski vaja ei ole, samuti tekkis tal tunne, et nad ei sobi börsile.
Kriis ajas töötu Siiri Sisaski seenele: müüsin kontserditel salateid ja moose
Vabakutseline muusik ja laulja Siiri Sisask rääkis Äripäeva raadiosaates "Edukad naised", kuidas hakkas koroona-ajal talveks raha koguma hoidiseid müües.
Vabakutseline muusik ja laulja Siiri Sisask rääkis Äripäeva raadiosaates "Edukad naised", kuidas hakkas koroona-ajal talveks raha koguma hoidiseid müües.
A. Le Coqi juht: riik ei tule mulle ütlema, mida ma pean sööma ja mida mitte
Kui Arenguseire Keskuse raportit kajastavas artiklis kirjeldati võimalust tuua päevakorda rahvatervise maks, mis tähendab maksu suhkru- ja rasvasisalduse eest, siis joogitööstuse A. Le Coq tegevjuht Tarmo Noop peab valeks toiduainete klassifitseerimist headeks või halbadeks.
Kui Arenguseire Keskuse raportit kajastavas artiklis kirjeldati võimalust tuua päevakorda rahvatervise maks, mis tähendab maksu suhkru- ja rasvasisalduse eest, siis joogitööstuse A. Le Coq tegevjuht Tarmo Noop peab valeks toiduainete klassifitseerimist headeks või halbadeks.