• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Melissa viirus sai kurja faile hävitava järglase

  Melissa viiruse levimispõhimõttel loodud uus maduviirus levib e-kirja lisandina, kuid erinevalt Melissast ei tegele ta ainult süütu levimisega, vaid asub faile arvutist ja arvutivõrgust kustutama.
  Eelmise nädala lõpus vallandunud nakkus põhjustas USAs mitme firma elektronpostisüsteemi väljalülitamise, sest Melissa kombel end ise nakatunud arvutist elektronkirja lisandiga levitav viirus rikub arvutis kõigilt ketastelt, nii kõvakettalt kui ligipääsetavatelt võrguketastelt, faile laiendiga .h, .c, .cpp, .asm, .doc, .ppt või .xls.
  Worm.ExploreZip avastati esimesena Iisraelis ja praegu on suuremad viirusetõrjujad sellele juba antiviiruse teinud. Nädalavahetusel kohati uut pahandusetekitajat juba rohkem kui 12 riigis. Viirus kimbutab Microsoft Outlooki ja Exchange'i kasutajaid, vastates nakatunud arvutist automaatselt igale saabuvale kirjale. Erinevalt Melissast lisatakse vastusele destruktiivne fail nimega zipped_files.exe. Teade, mida lisandiga vastus sisaldab, on ingliskeelne: «Hi [saaja nimi]! I received Your e-mail and I shall send You reply ASAP. Till then, take a look at the attached zipped docs.» Nagu viimasel ajal kombeks, uurib viiruse päritolu ka FBI.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: kütuseaktsiisi tõusu edasilükkamine ei teeni ühiskonna huve
Tugeva lobitöö, hea maksulaekumise ja inflatsioonihirmu tõttu on valitsus otsustanud kütuseaktsiisi tõusu edasi lükata. Kuigi inflatsioonisurvet see tõesti vähendab, siis mitmes teises plaanis on tegemist ühiskonna jaoks kehva otsusega, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tugeva lobitöö, hea maksulaekumise ja inflatsioonihirmu tõttu on valitsus otsustanud kütuseaktsiisi tõusu edasi lükata. Kuigi inflatsioonisurvet see tõesti vähendab, siis mitmes teises plaanis on tegemist ühiskonna jaoks kehva otsusega, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Brenti toornafta tõusis kolme aasta tippu
Nafta hinnad tõusid reedel juba neljandat päeva järjest ning Brenti toornafta on jõudnud kolme aasta tippudeni. Investorid on keskendunud kitsale pakkumisele ning turuosaliste tugevale riskijanule ning lootusele, et pandeemiast tullakse edukalt välja, vahendab Reuters.
Nafta hinnad tõusid reedel juba neljandat päeva järjest ning Brenti toornafta on jõudnud kolme aasta tippudeni. Investorid on keskendunud kitsale pakkumisele ning turuosaliste tugevale riskijanule ning lootusele, et pandeemiast tullakse edukalt välja, vahendab Reuters.
Seaduseelnõu teeb virtuaalvääringute pakkujatele nõuded karmimaks
Keit Pentus-Rosimannuse juhitav rahandusministeerium saatis kooskõlastusele virtuaalvääringu teenuse pakkumist karmistava eelnõu, nagu ta eelmisel nädalal pärast rahapesu andmebüroo tehtud riskihinnangu avaldamist lubas.
Keit Pentus-Rosimannuse juhitav rahandusministeerium saatis kooskõlastusele virtuaalvääringu teenuse pakkumist karmistava eelnõu, nagu ta eelmisel nädalal pärast rahapesu andmebüroo tehtud riskihinnangu avaldamist lubas.
Sunly asutaja: tõehetk energiaturul tuli ootamatult
Taastuvenergiaettevõtte Sunly üks asutajatest Martin Kruus rõhutas konverentsil Äriplaan, et ettevõte on alles oma tee alguses ja oma väärtust tuleb investoritele tõestada, ent ollakse tahtmist täis lähiajal kaks korda kasvada.
Taastuvenergiaettevõtte Sunly üks asutajatest Martin Kruus rõhutas konverentsil Äriplaan, et ettevõte on alles oma tee alguses ja oma väärtust tuleb investoritele tõestada, ent ollakse tahtmist täis lähiajal kaks korda kasvada.