• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Autoaktsiis uute autode hindu ei langeta

  Suzuki ja Seati müügiga tegeleva ASi Japauto müügidirektor Erkki Ots rääkis eile, et kuna eelmise aktsiisitõusu ajal suurenes nende põhiliste müügimudelite aktsiisimäär umbes 2000 krooni võrra ning nüüd alaneb see vähem kui 1000 krooni võrra, siis jäävad enamiku mudelite hinnad muutumatuks. «Aktsiisitõusu ajal jätsime hinnad samaks ning vahe kompenseerisime oma kasumimarginaalist. Seepärast pole ka põhjust hindu alandada, marginaal on kokkuvõttes ikkagi vähenenud,» rääkis Ots.
  Ettevõtte enimostetava mudeli, 1,6-liitrise Suzuki Baleno aktsiis langes Otsa sõnul 938 krooni. «Ausalt öeldes ootasin ma sellest aktsiisimuutusest natukene rohkem,» lausus ta.
  Ainsana muutuvad Japautos diiselmootoriga autode hinnad. 1,9-liitrise diiselauto maksumäär tuleb 3000 krooni võrra allapoole, sõnas Ots.
  Tema hinnangul on autode maksukoormus endiselt liiga suur ning riik on läinud maksukogumisel kergema vastupanu teed. «Meie maksame autode pealt kõiki makse, nii et silm on sinine. Samas öeldakse alkoholi ja tubaka puhul, oi, me vist ei saa siit ikkagi aktsiise kogutud,» sõnas Ots.
  Hondade müüja Veho Eesti ASi Tallinna piirkonna juht Ando Nõel lausus, et aktsiisilangus ettevõtte hinnakirja esialgu ei muuda. Suure mootori töömahuga markide puhul, nagu Honda Legend, on aktsiisivahe päris korralik. Samas ei ole luksuslikud mudelid need, mida iga kuu mitu tükki müüakse. Honda Civicu puhul on aga aktsiisimuutus nii minimaalne, et auto hinda see ei mõjuta, tõdes Nõel.
  Amserv Grupi juhatuse esimees Raivo Kütt sõnas, et uued aktsiisimäärad on tegelikult kasutatud autode maaletoojate lobitöö tulemus ning uute keskklassi autode müüjaid see ei mõjuta. «Uus seadus on suures osas butafoorne, mis tehti tegemise pärast,» lausus ta.
  Küti sõnul kavatseb põhiliselt Toyotat ja Opelit müüv Amserv hinnakirja lähiajal üle vaadata. «Eks me nende kopikatega mängime, « ütles Kütt.
  Mootorsõidukite aktsiisimäärasid tõstis Mart Siimanni juhitud valitsus ning need jõustusid 1. aprillil. Märtsivalimistel võitnud koalitsioon teatas võimule tulles kohe, et kavatseb aktsiisimäärasid vähendada ning juuni keskel võttiski riigikogu vastu seadusemuudatuse, mis eile jõustus.
  Autor: Henrik Ilves
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Börs: USA turul parim nädal alates juunist
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
Keskerakond kaotas pealinnas ainuvõimu
Keskerakond valimised pealinnas küll võitis, kuid kaotas pikki aastaid kestnud ainuvõimu. Pealinna volikogu saab olema kirju.
Keskerakond valimised pealinnas küll võitis, kuid kaotas pikki aastaid kestnud ainuvõimu. Pealinna volikogu saab olema kirju.
Summa on kasvanud: Veli Kraavi vastased küsivad tagasi üüratut võlga
Täna kogunesid kohtusse Veli Kraavi pankrotiasja esimesele võlausaldajate koosolekule trobikond haldureid ja teised võlausaldajate esindajad, et Kraavi pankrot käima lükata. Kraavilt nõutav summa on kasvanud meeletu hüppega.
Täna kogunesid kohtusse Veli Kraavi pankrotiasja esimesele võlausaldajate koosolekule trobikond haldureid ja teised võlausaldajate esindajad, et Kraavi pankrot käima lükata. Kraavilt nõutav summa on kasvanud meeletu hüppega.