• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Dollar alustas taas uut rallit

  USA Föderaalreservi vabaturu komitee otsus tõsta lühiajaliste laenude baasintressi 25 baaspunkti võrra 5,00 protsendini ei olnud valuutaturgudele üllatus. Küll üllatas Fedi otsus jääda edasise monetaarpoliitika suhtes neutraalsele positsioonile ehk teisisõnu lähiajal intressitõusu oodata ei ole. Analüütikute sõnul ei pelga Fed enam majanduse ülekuumenemist ja ainus asjaolu, mis võib keskpanka kallutada taas intresside tõstmise suunas, on inflatsiooni otsustav kiirenemine teisel poolaastal.
  Finantsturud reageerisid uudisele mitmeti. Dow Jonesi tööstuskeskmine kerkis kolmapäeval teist järjestikust päeva poolteist protsenti. Euro kurss tõusis kolmapäeva hilisõhtul 1,0293 dollarilt 1,036-le. Euroopa ühisraha tugevnemine jätkus ka eile Aasias ja esimeste tundide jooksul Euroopas. Kui aga lõuna paiku teatas Euroopa keskpank intresside jätmisest endisele tasemele, hakkas euro kiiresti langema ning poole nelja paiku meie aja järgi oli langenud juba uuele rekordtasemele -- 1,0207 USD-le, mis teeb dollari kursiks 15,3293 krooni.
  ?veitsi frangi suhtes kerkis Ühendriikide valuuta viimase kaheksa aasta kõrgeimale tasemele.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Sendipidude nõutuim artist Rahakratt hullutab masse
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
USA sätib plaani, et takistada Venemaa sissetungi Ukrainasse
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: börsi uustulnuk, Elisa uus juht ja abilinnapea
Nädala viimases Äripäeva hommikuprogrammis uurime Elisa Eesti plaanide ja juhivahetuse tagamaade kohta telekomi uuelt tegevjuhilt Andrus Hiiepuult.
Nädala viimases Äripäeva hommikuprogrammis uurime Elisa Eesti plaanide ja juhivahetuse tagamaade kohta telekomi uuelt tegevjuhilt Andrus Hiiepuult.