• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Eesti Energia tõrjub allrentnikku

  «Reinu pitsa valmistaja asub omavoliliselt Eesti Energoremondi hoone ruumides,» väitis ASi Eesti Energia kinnisvaraettevõtete direktor Mati Meeliste. Tema sõnul puudub Eesti Energial õiguslik suhe OÜga Reinu Toidukaubad.
  Eesti Energiale kuuluv Eesti Energoremont sõlmis 1992. aastal rendilepingu ASiga Ratek, mis omakorda on sõlminud allrendilepingu firmaga Reinu Toidukaubad.
  «Kuna Ratek on pankrotis, avaldas ettevõtte juhatuse esimees Reinart Sikk soovi lõpetada 1. juulil rendileping,» selgitas Meeliste. «Rendilepingu lõppedes lõpeb automaatselt ka allrendileping.»
  Meeliste sõnul ulatub Rateki rendivõlg Eesti Energiale üle 250 000 krooni. «Omavoliliselt ruumides viibiv firma Reinu Toidukaubad ja samale seltskonnale kuuluv Reinu Ettevõtted toodavad iga päev kulusid juurde,» lausus Meeliste. «Ainus, mida saame teha, on takistada teisel poolel omavoliliselt ruume kasutada.»
  OÜ Reinu Toidukaubad tegevdirektor Valentin Paal ütles, et teda tabas eile hommikul üllatus, kui ta nägi oma territooriumil Eesti Energia kutsutud turvafirma Securitas autosid ja kuulis ähvardusest tootmine seisma panna.
  «Meil on sees kiiresti riknevat kaupa, mis voolu katkedes hävib,» rääkis Paal. «Normaalne oleks, kui meile antaks väljakolimise aeg.»
  OÜ Reinu Toidukaubad juhatuse esimehe Agur Lehise sõnul on firma investeerinud külmutusseadmetesse, köökidesse ja teistesse ruumidesse ligi 700 000 krooni. «Eesti Energia on nõus rendilepingut pikendama, kui oleme nõus kõikidest tehtud parendustest loobuma,» väitis ta.
  Reinu Toidukaubad valmistab ööpäevas kuni 40 000 krooni eest pitsasid. Vaidlusalustes hoonetes töötavad veel kauplus Reinu Toidukaubad ja OÜ Reinu Ettevõtted, mis tegeleb elektritöödega ning uste ja akende valmistamisega. Reinu Toidukaubad ja Reinu Ettevõtted kasvasid kolm aastat tagasi välja ASist Ratek.
  «Eesti Energia üritab ükskõik millise meetodiga saada hooned koormistest vabaks ning müüa need siis tõenäoliselt maha,» ütles Lehis.
  Mati Meeliste sõnul on Eesti Energia otsinud allrentnikuga tulutult kompromissi. «Nad proovivad tasaarvelduste katte varjus hoonet endale saada,» väitis Meeliste. «Meie tahame hoida rendivõlga, parendusi ja hoone müüki eraldi, et kõik oleks läbipaistev.»
  Tartu linnakohus kuulutas Agur Lehisele ja Reinart Sikule kuuluvale ASile Ratek välja pankroti 1. juulil. Lehise sõnul algatasid pankroti firma omanikud ise, sest nad ei suutnud enam maksuametile makse tasuda.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: kahetoalistele korteritele varsti enam ostjaid ei leidu
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Riik viib lennufirmad ühe tiiva alla
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Euroopa liidrid annavad Poolale viimase võimaluse
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.