Toomas Truuverk • 20. juuli 1999 kell 22:00

Norma aktsia valitseb aktsiaturgu

Tallinna börs jätkas uue kauplemisnädala esimestel päevadel rahulikus suvises kauplemisrütmis. Börsisüsteemi päevakäibed küündisid veidi üle 10 mln kr taseme, esmaspäeval 13,56 miljonit ja eile 10,66 miljonit krooni. ÄP indeks jätkas juhtaktsiate toel vaiksel tõususuunal.

Plaanitava suurosaluse müügiga Rootsi suurele ohutustarvikuid tootvale ettevõttele Autoliv investorite huviorbiiti kerkinud Norma köidab jätkuvalt tähelepanu. Praegusel uudistevaesel turul pole plaanitavale suurtehingule midagi kõrvale panna. Huvi Norma vastu suurendavad veelgi ettevõtte head majandustulemused. Eile ja üleeile Tallinna börsil enim kaubeldud Norma aktsia eile siiski langes 50 sendi võrra. Pärast väikest korrektsiooni hindavad maaklerid aktsia tõusupotentsiaali taas heaks.

Liideraktsiatest paistis eile silma veel Hansapank, mille hind kerkis 2,9 mln kroonise päevakäibe juures 1,62%, 84,75 kroonile. Pangasektori vastu on huvi kasvamas seoses oodatavate krediidireitingute ja konsolideeritud poolaasta majandustulemustega.

Põhinimekirja eilne suurim tõusja oli Tallinna Kaubamaja aktsia, mille hind kerkis registreeritud kahes väikesemahulises tehingus 4,9%, 29,9 kroonile. Kuigi Kaubamaja teatas hiljuti järjekordse kaupluse ehitamise plaanist, pole investorid aktsia suhtes erilist kauplemisinitsiatiivi üles näidanud. Seetõttu on ka aktsia hinna liikumine juhuslik.

Viimasel ajal ilma ostu- ja müüginoteeringuteta olnud ASA aktsia üllatas eile kuue tehingu ja 53,85protsendise hinnatõusuga. Huvi tekkimist ASA aktsia vastu need tehingud vaevalt tähendavad.

Hetkel kuum