• Jaga lugu:

  Norma aktsia valitseb aktsiaturgu

  Tallinna börs jätkas uue kauplemisnädala esimestel päevadel rahulikus suvises kauplemisrütmis. Börsisüsteemi päevakäibed küündisid veidi üle 10 mln kr taseme, esmaspäeval 13,56 miljonit ja eile 10,66 miljonit krooni. ÄP indeks jätkas juhtaktsiate toel vaiksel tõususuunal.
  Plaanitava suurosaluse müügiga Rootsi suurele ohutustarvikuid tootvale ettevõttele Autoliv investorite huviorbiiti kerkinud Norma köidab jätkuvalt tähelepanu. Praegusel uudistevaesel turul pole plaanitavale suurtehingule midagi kõrvale panna. Huvi Norma vastu suurendavad veelgi ettevõtte head majandustulemused. Eile ja üleeile Tallinna börsil enim kaubeldud Norma aktsia eile siiski langes 50 sendi võrra. Pärast väikest korrektsiooni hindavad maaklerid aktsia tõusupotentsiaali taas heaks.
  Liideraktsiatest paistis eile silma veel Hansapank, mille hind kerkis 2,9 mln kroonise päevakäibe juures 1,62%, 84,75 kroonile. Pangasektori vastu on huvi kasvamas seoses oodatavate krediidireitingute ja konsolideeritud poolaasta majandustulemustega.
  Põhinimekirja eilne suurim tõusja oli Tallinna Kaubamaja aktsia, mille hind kerkis registreeritud kahes väikesemahulises tehingus 4,9%, 29,9 kroonile. Kuigi Kaubamaja teatas hiljuti järjekordse kaupluse ehitamise plaanist, pole investorid aktsia suhtes erilist kauplemisinitsiatiivi üles näidanud. Seetõttu on ka aktsia hinna liikumine juhuslik.
  Viimasel ajal ilma ostu- ja müüginoteeringuteta olnud ASA aktsia üllatas eile kuue tehingu ja 53,85protsendise hinnatõusuga. Huvi tekkimist ASA aktsia vastu need tehingud vaevalt tähendavad.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Avatus ja liberaalsus teenib Eesti huve ka Euroopa kaksikpöördes
Euroopa Liit peab selgitama, kuidas tasakaalustada vabakaubandusest saadavat kasu tugevneva sooviga kestlikuma ja õiglasema arengu järele, kirjutab välisministeeriumi kaubanduspoliitika ja majandusorganisatsioonide büroo lauaülem Karl-Gerhard Lille.
Euroopa Liit peab selgitama, kuidas tasakaalustada vabakaubandusest saadavat kasu tugevneva sooviga kestlikuma ja õiglasema arengu järele, kirjutab välisministeeriumi kaubanduspoliitika ja majandusorganisatsioonide büroo lauaülem Karl-Gerhard Lille.
USA aktsiaturud langesid enne suurfirmade tulemusi
Suurte tehnoloogiafirmade tulemusi oodanud USA börsid sulgusid miinuses, lõpetades nii viiepäevase ralli.
Suurte tehnoloogiafirmade tulemusi oodanud USA börsid sulgusid miinuses, lõpetades nii viiepäevase ralli.
Investor plaanib juba 12kordsele tootlusele palju lisa teenida: hind läheb veel üles
Idufirma Actual Reports osak kallines Funderbeamis esimesel kauplemispäeval kümnendiku võrra. Selle hinnaga müües saaks idufirma üks senine omanik ehk kiirendi Startup Wise Guys 12kordse tootluse sisse kasseerida, kuid kiirendi ootab veelgi järsemat hinnatõusu.
Idufirma Actual Reports osak kallines Funderbeamis esimesel kauplemispäeval kümnendiku võrra. Selle hinnaga müües saaks idufirma üks senine omanik ehk kiirendi Startup Wise Guys 12kordse tootluse sisse kasseerida, kuid kiirendi ootab veelgi järsemat hinnatõusu.
Eluasemelaenuturg sai juunis veidi jahutust Kodulaenu intress on langenud
Juunis jätkus suur huvi eluasemelaenude vastu, samas väljastati vähem laene kui rekordilistel kuudel märtsist maini, teatas Eesti Pank.
Juunis jätkus suur huvi eluasemelaenude vastu, samas väljastati vähem laene kui rekordilistel kuudel märtsist maini, teatas Eesti Pank.