• Jaga lugu:

  Juhtmekrattide uus pealetung

  Juuni lõpus jäi Lääne-Virumaa Elektri töökaitse spetsialist Viktor Lello imestusest tummaks, kui nägi kolleegidega Kabala poole sõites elektriposti otsas inimest rippumas. Virumaa mehed Elmar Kivimägi, Ants Juhanson ja Ilmar Üidik olid ühe voolualuse elektriliini otsa juba lahti raiunud ning toimetasid teise otsa kallal. Noorem ja krapsakam Kivimägi ronis sokkides ja aluspükstes mööda betoonposti, nii et kõht verine, vanemad kamraadid juhendasid operatsiooni maapinnalt.
  «Kui mehed kinni võtsime ja politsei kutsusime, ütlesid nad, et peaparanduse rahast tuli puudu,» räägib Lello. Kohale tulnud politseinik kirjutas liinikrattide nimed üles ja lasi nad vabadusse, sest tegu oli tuntud pättidega, meenutab Lello. Kahe päeva pärast kadus samas kandis 800 meetrit voolu all olnud elektriliini.
  Eesti Energia kannab aastas varguste tõttu üle paari miljoni krooni kahju. «Vahepeal tundus, et liinide vargused on minevik, kuid viimasel ajal vargused sagenevad,» kinnitab Eesti Energia peaspetsialist Kristina ?anin. Lisaks õhuliini juhtmetele viivad kratid minema ka elektriarvesteid ja releekelli.
  Liinikrattide tõttu kannatavad peamiselt talunikud ja suvilaomanikud, sest suuremate tööstuste liine ei julge vargad liiga kõrge voolupinge pärast raiuma minna.
  Vargad tegutsevad sagedamini suure tööpuudusega piirkondades. Ida-Virumaal varastati tänavu teises kvartalis 15,2 kilomeetrit liine, samal ajal kui tunduvalt parema elujärjega Rapla- ja Järvamaal kokku vaid 3,2 kilomeetrit õhuliine.
  Ida-Viru politseikomissar Viktor Zhemt?ugov ütleb, et Lääne- ja Ida-Virumaa metallikokkuostjad elektrisüsteemist pärit kaupa vastu ei võta ja need viiakse Tartusse.
  Zhemt?ugovi sõnul varastavad elektriliine ja -seadmeid inimesed, kes oma varasemas töös on elektri valdkonnaga kokku puutunud, kuid praegu töötuks jäänud. «See on tohutult raske ja ohtlik töö võtta liinid maha,» selgitab ta. «Riskivad 15 000voldise voolu all oma eluga ja saavad 6--7 krooni kilost.»
  Tartu politsei andmetel võtab varastatud elektriliine vastu Eesti Metalliekspordi Tartu osakond. Tartu aseprefekti Raimond Trässi sõnul on tema alluvad tuvastanud Tartus Turu tänava vastuvõtupunktis varastatud esemete ostmist. «Me pole suutnud tõendada, et tegu on teadvalt kuritegelikul teel omandatud asjadega,» põhjendab Träss.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Avatus ja liberaalsus teenib Eesti huve ka Euroopa kaksikpöördes
Euroopa Liit peab selgitama, kuidas tasakaalustada vabakaubandusest saadavat kasu tugevneva sooviga kestlikuma ja õiglasema arengu järele, kirjutab välisministeeriumi kaubanduspoliitika ja majandusorganisatsioonide büroo lauaülem Karl-Gerhard Lille.
Euroopa Liit peab selgitama, kuidas tasakaalustada vabakaubandusest saadavat kasu tugevneva sooviga kestlikuma ja õiglasema arengu järele, kirjutab välisministeeriumi kaubanduspoliitika ja majandusorganisatsioonide büroo lauaülem Karl-Gerhard Lille.
Tehnoloogiahiiud lõid ootusi; investorite tuju see ei tõstnud
Täna tulemused teatanud suured tehnoloogiafirmad ületasid mitmeski osas prognoose. Investorite kehva tuju see aga ei tõstnud, sest mõned aktsiad jätkasid langust ka järelturul, pärast tulemuste teatavakstegemist.
Täna tulemused teatanud suured tehnoloogiafirmad ületasid mitmeski osas prognoose. Investorite kehva tuju see aga ei tõstnud, sest mõned aktsiad jätkasid langust ka järelturul, pärast tulemuste teatavakstegemist.
Investor plaanib juba 12kordsele tootlusele palju lisa teenida: hind läheb veel üles
Idufirma Actual Reports osak kallines Funderbeamis esimesel kauplemispäeval kümnendiku võrra. Selle hinnaga müües saaks idufirma üks senine omanik ehk kiirendi Startup Wise Guys 12kordse tootluse sisse kasseerida, kuid kiirendi ootab veelgi järsemat hinnatõusu.
Idufirma Actual Reports osak kallines Funderbeamis esimesel kauplemispäeval kümnendiku võrra. Selle hinnaga müües saaks idufirma üks senine omanik ehk kiirendi Startup Wise Guys 12kordse tootluse sisse kasseerida, kuid kiirendi ootab veelgi järsemat hinnatõusu.
Circle K Eesti peadirektor Kai Realo läheb Ragn-Sellsi juhtima Kai Realo intervjuus: otsus küpses kaua, palgas ei kaota
16 aastat Statoilis ja Circle K-s töötanud ning neist viimased üheksa aastat ettevõtte juhatuse liikme ja peadirektori ülesandeid täitnud Kai Realo lahkub augustis ametist. Realo liigub edasi Ragn-Sells Eestisse, kus alustab tööd juhatuse esimehena.
16 aastat Statoilis ja Circle K-s töötanud ning neist viimased üheksa aastat ettevõtte juhatuse liikme ja peadirektori ülesandeid täitnud Kai Realo lahkub augustis ametist. Realo liigub edasi Ragn-Sells Eestisse, kus alustab tööd juhatuse esimehena.