• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Suurtehingud kasvatasid käivet

  Tallinna börsil valitsevad hetkel küllaltki segased tunded. Kui Hansapanga aktsia välja arvata, jäid eile suhtega 9:4 peale päeva miinuspoolel lõpetanud aktsiad. Samas hoidis Hansapanga aktsia turgu tervikuna tasakaalus, nii et ÄP indeks läbis päevaga vaid 0,16-protsendise languse 330,28 punktile.
  Positiivselt üllatas Tallinna börs eilse 22,89 mln kroonise päevakäibega. Viimati ulatus börsisüsteemi päevakäive üle 20 mln krooni poolteist kuud tagasi ja alates juuni algusest oli eilne alles viies üle 20 mln kroonise käibega päev Tallinna börsil.
  Suure käibe taga oli Hansapanga ja Ühispanga aktsiaga tehtud suuremahulised tehingud, kus omanikku vahetanud aktsiapakkide väärtus ulatus 6--7 mln kroonini.
  Hansapanga aktsiatega registreeriti pärast börsi sulgemist kaalutud hinnaga tehing 86 000 aktsiaga. Nii suurt pakki vaid eilse päevaga kokku osta ei saanud ja seega ei tule tehingu ainsa põhjusena kõne alla ka panga reitingu tõstmine. Samas andis Moody'se otsuse mõjul eile hommikul 85,75 kr tasemel avanenud kauplemine hea võimaluse kohalikele väikeinvestoritele, kes ruttasid oma aktsiaid soodsa hinnaga müüma.
  Ühispanga aktsiaga hommikul registreeritud 6,2 mln kroonise tehingu taga on maaklerite sõnul jätkuvalt tuumikomanik ehk Rootsi suurpank SEB. Hiljuti teatas SEB soovist suurendada oma osalus Ühispangas üle 50% taseme. Huvitav, et sellele vaatamata püsib aktsia hind kui naelutatult 26 kroonil.
  Eilse teate kohaselt jõudis üle pika aja kvartali lõikes kasumisse Rakvere lihakombinaat. Esimese kvartali 3,5 mln kroonise kahjumi järel sai ettevõte teises kvartalis 3,7 mln kroonise kasumi.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

E-resident: õiglased tasud Eesti loomemajandusse!
Rohkem kui 70 aastat pärast loojate õiguste fikseerimist ÜRO inimõiguste deklaratsioonis on paljude autorite tasustamine endiselt kõike muud kui õiglane ja läbipaistev, kirjutab ettevõtte Digiciti asutaja ning Eesti e-resident Philippe Rixhon.
Rohkem kui 70 aastat pärast loojate õiguste fikseerimist ÜRO inimõiguste deklaratsioonis on paljude autorite tasustamine endiselt kõike muud kui õiglane ja läbipaistev, kirjutab ettevõtte Digiciti asutaja ning Eesti e-resident Philippe Rixhon.
Andris püssi põõsasse ei viska – siit leiad tema uued investeeringud
Väljamõeldud tegelane, Läti investor Andris rühib meelekindlalt edasi, teeb uusi oste, kuigi aktsiapositsioonid on miinuses ja turgude tõusu ei paista kuskil.
Väljamõeldud tegelane, Läti investor Andris rühib meelekindlalt edasi, teeb uusi oste, kuigi aktsiapositsioonid on miinuses ja turgude tõusu ei paista kuskil.
Koolitaja: et oma ärist aru saada, tuleb protsessid üle vaadata
Koolitaja Kreet Solnask andis Äripäeva raadio hommikuprogrammis praktilist nõu juhtidele, kes maadlevad ühelt poolt sellega, kuidas äriprotsesse kiiresti muutuvas keskkonnas muuta ja teisalt sellega, kuidas samal ajal ka töötajate motivatsiooni tõsta.
Koolitaja Kreet Solnask andis Äripäeva raadio hommikuprogrammis praktilist nõu juhtidele, kes maadlevad ühelt poolt sellega, kuidas äriprotsesse kiiresti muutuvas keskkonnas muuta ja teisalt sellega, kuidas samal ajal ka töötajate motivatsiooni tõsta.
Töötute arv vähenes aastaga 9200 inimese võrra
Tänavu esimeses kvartalis oli tööjõus osalemise määr 73,1%, tööhõive määr 69% ja töötuse määr 5,5%, teatas statistikaamet. Statistikas ei kajastu Ukraina sõjapõgenikud, kes esimeses kvartalis Eestisse saabusid.
Tänavu esimeses kvartalis oli tööjõus osalemise määr 73,1%, tööhõive määr 69% ja töötuse määr 5,5%, teatas statistikaamet. Statistikas ei kajastu Ukraina sõjapõgenikud, kes esimeses kvartalis Eestisse saabusid.
Nädala lood: turud on katastroofi äärel ja vähidiagnoosi saanud omanik otsib edukale firmale ostjat
Sel nädalal kõnetas Äripäeva lugejaid enim aktsiaturgude suur langus, mida analüütikud nimetavad juba pea katastroofiks ning lugu raske vähidiagnoosi saanud ettevõtjast, kes otsib keerulistel aegadel oma edukale firmale ostjat.
Sel nädalal kõnetas Äripäeva lugejaid enim aktsiaturgude suur langus, mida analüütikud nimetavad juba pea katastroofiks ning lugu raske vähidiagnoosi saanud ettevõtjast, kes otsib keerulistel aegadel oma edukale firmale ostjat.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.