• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ost eeldab analüüsi

  Majaomanikud soovitavad protsessi kaasata kogenud kinnisvaramaakleri.
  Maja ostjad on iga aastaga läinud kompetentsemaks -- teatakse, missugused rajoonid on likviidsed ning enam ei osteta maja kohas, kus seda hiljem on raske müüa.
  Äsja kodu ostnud Estiko juhatuse esimehe Mart Raigi sõnul tuleb kõigepealt endale selgeks teha, millist maja osta soovitakse. «Teise sammuna tuleb leida endale maakler,» kinnitab Raik, kelle hinnangul on tuntumate kinnisvarafirmade maaklerid professionaalid. «Kuna igapäevaselt kogu oma elus ostame ja müüme riske, siis on oluline ostetava maja asukoht, asukoht ja veel kord asukoht,» rõhutab Mart Raik kolmanda tähtsa küsimusena.
  Mähele elama asunud ASi E.O.S juhatuse liige Sten Aamer soovitab enne maja ostu võtta ühendust 3--5 tuntud kinnisvarafirmaga, öelda neile, kui palju on võimalik raha kulutada ja oodata pakkumisi. Lepingu ühe kinnisvarafirmaga tegi ta pärast seda, kui oli sobiva maja välja valinud.
  Mart Raigil on maakleritest mõned aastad tagasi konkreetset kasu olnud: «Oleksin peaaegu ostnud korteri, kuhu oli sisse registreeritud Eesti kodanik, kes oli sel ajal vangis Rootsis.» Kompetentset maaklerit oli Raigil vaja ka majaostul, sest formaaljuriidiliselt oli müüjateks kaks alaealist last.
  Sten Aamer soovitab maja otsimise aja ära piirata, muidu võib protsess väga pikaks venida. Maja konstruktsioonid ja kommunikatsioonid peaks Sten Aameri sõnul enne ostulepingu sõlmimist üle vaatama keegi ehituse alal asjatundja.
  «Võrreldes eelmise aastaga on olukord tunduvalt paremaks läinud,» tõdeb Kinnisvarabüroo Uus Maa maakler Siim Mesila.
  Ligikaudu sama suur huvi on ostjatel nii uute kui ka vanade elurajoonide vastu. Vanemate piirkondade üks olulisemaid puudusi on, et naabrid pole sageli samal elustandardi tasemel, mistõttu on raskendatud näiteks uue kanalisatsiooni, teede vms rajamine.
  Uue rajooni puhul on enamasti tagatud piirkonna likviidsus, lahendatud on kommunikatsiooni, tänavavalgustuse ja turvalisuse probleemid, kuid puudub kõrghaljastus.
  Siim Mesila hinnangul on raske leida ostjat uutele majadele, mille ruutmeetri hind on üle 10 000 krooni. «Otsus tehakse, kui nähakse, et ost on soodus,» märgib Mesila.
  Väga hea asukoha ja tervikliku arenduse korral õnnestub müüa ka kallima hinnaklassi maju.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Börs: USA turul parim nädal alates juunist
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
Keskerakonna valimisöine galerii: absoluutne enamus libises käest
Keskerakond oli südaöise seisuga absoluutset enamust Tallinna 79-liikmelises volikogus kaotamas, ehkki Mihhail Kõlvart tegi isikliku rekordi 27737 häälega.
Keskerakond oli südaöise seisuga absoluutset enamust Tallinna 79-liikmelises volikogus kaotamas, ehkki Mihhail Kõlvart tegi isikliku rekordi 27737 häälega.
Puidutööstuse TOP: nõudluse metsik tõus tekitas ka tootjatele probleeme Reastatud 112 edukaimat firmat!
Puidutööstuse TOPi võitja, Pärnumaal teguseva Ecobirch AS juhataja Gert Rahneli sõnul tekitas tooraine suur nõudluse kasv paljudele puitmaterjalide tootjatele raskusi. Ecobirch sai nõudluse järsu kasvuga hästi hakkama, märkis Rahnel.
Puidutööstuse TOPi võitja, Pärnumaal teguseva Ecobirch AS juhataja Gert Rahneli sõnul tekitas tooraine suur nõudluse kasv paljudele puitmaterjalide tootjatele raskusi. Ecobirch sai nõudluse järsu kasvuga hästi hakkama, märkis Rahnel.