• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tamme Soojus on atraktiivne

  «Meid endidki üllatas, et näiteks Soome ja Rootsi tähtsamad tegijad olid kohal,» märkis Hanson. Eile avas linnavalitsus ASi Tamme Soojus aktsiate võõrandamise enampakkumisele laekunud viis pakkumust hinnavahemikus 16,2 kuni 31 miljonit krooni.
  Hansoni sõnul on kõik viis pakkumuse teinud ettevõtet energiatootmisega seotud ning õigeaegselt tasunud nii 50 000kroonise osavõtutasu kui ka 2 miljonit krooni tagatisraha. Ta lisas, et mõne pakkuja või tema välismaise koostööpartneri aastakäive on võrdne Eesti riigi eelarvega. «See annab lootust, et Tartu soojamajanduse ülejäänud 80 protsendi erastamine pakub samuti huvi,» ütles Hanson.
  Pakkumisel osalenud ASi Eraküte 80 protsendi aktsiate omanik Dalkia on Euroopa üks suuremaid soojus- ja elektrienergia tootmisega tegelevaid ettevõtteid. Prantsuse firma Ida- ja Kesk-Euroopa arengudirektor Andreas Greim ütles, et Dalkia areneb jõudsalt Ida-Euroopas ja nüüd on jõudnud Eestisse. «Üks põhjus, miks oleme siia investeerimisest huvitatud, on see, et Eesti on külm maa,» selgitas Greim.
  Uudse tingimusena nõudis linnavalitsus, et pakkumistele tuleb lisada äriplaan, mis muu hulgas peab sisaldama müüdava energia ja sellega seotud teenuste hinna ja tariifide prognoosi järgnevaks kümneks aastaks. Hanson sõnas, et seda nõuti linnaelanike huvide kaitsmise eesmärgil. Enampakkumise võitja on kohustatud jätkama tegevust energia- ja võrguettevõtjana kümme aastat.
  Tamme Soojuse 100 protsenti Tartu linnale kuuluvate aktsiate enampakkumise alghind oli 13,5 miljonit krooni.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Börs: USA turul parim nädal alates juunist
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
Uute autode müük kukkus Euroopas veerandi
Põhiliselt kiipide puudusest tekkinud tarneraskuste tõttu müüdi septembris Euroopa Liidu riikides vaid 718 598 uut sõiduautot, mida on 23,1% vähem võrreldes möödunud aastaga.
Põhiliselt kiipide puudusest tekkinud tarneraskuste tõttu müüdi septembris Euroopa Liidu riikides vaid 718 598 uut sõiduautot, mida on 23,1% vähem võrreldes möödunud aastaga.
Piirangud lennutasid Rakvere firmas keskmise palga üle 4000 euro
Ühes Lääne-Virumaa ettevõttes oli mullu töötajate keskmine palk üle 4000 euro ning ettevõtte juhi palk 7600 eurot kuus. Eestis on nii kõrge pagatasemega ettevõtteid kokku 111, kirjutab Lääne-Virumaa Uudised.
Ühes Lääne-Virumaa ettevõttes oli mullu töötajate keskmine palk üle 4000 euro ning ettevõtte juhi palk 7600 eurot kuus. Eestis on nii kõrge pagatasemega ettevõtteid kokku 111, kirjutab Lääne-Virumaa Uudised.