• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Dollaril võib taas alata langustrend

  Jeeni kurss hüppas eile taas üle 2 protsendi, pärast seda kui Jaapani Pank jättis vastu ootusi saareriigi monetaarpoliitika samaks ning otsustas rahapakkumist mitte suurendada. Keskpanga otsuse tõttu väheneb ka tõenäosus, et Jaapani rahandusjuhid suudavad veenda seitsme jutiva tööstusriigi(G7) kolleege ühisteks interventsioonideks jeeni kursi tõusu peatamiseks.
  Keskpank põhjendas oma poliitikat sellega, et monetaarpoliitika lõdvendamine annab vaid lühiajalist efekti. Teisalt suurendab raha pakkumise kasv inflatsiooni.
  Analüütikud on veendunud, et keskpanga otsus annab roohelise tee jeeni tugevnemisele kuni 100 USD/JPY tasemele. Viimati oli saareriigi kurss nii tugev 1995. aasta oktoobris.
  Euro kurss kerkis esmaspäevaõhtuselt 1,035 dollarilt 1,040-le eile pärastlõunaks. Euroopa ühisraha toetas Münchenis asuvas Ifo instituudis arvutatav Saksamaa äriusalduse indeksi avaldamine, mis näitas augustis kasvu juba neljandat kuud järjest. Saksamaa head majandusnäitajad avalavad positiivset mõju ka eurole.
  Negatiivse hoobi andis dollarile ka USA väliskaubandusdefetsiidi kasvamine 25,18 miljardi dollarini.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Teerajajad: ettevõtted vastutagu keskkonna- ja sotsiaalse mõju eest
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Nasdaq suutis ainukesene napis plussis sulguda
Kolmapäeval andsid tooni eile õhtul tulemused teatanud Alphabet ja Microsoft, vedades õige napilt ka plussi Nasdaqi indeksi, vahendab Reuters.
Kolmapäeval andsid tooni eile õhtul tulemused teatanud Alphabet ja Microsoft, vedades õige napilt ka plussi Nasdaqi indeksi, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: verivärsked tulemused börsilt ja tipptegijate äriplaanid
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Põhja-Euroopa kustutas Lõuna-Euroopa lootused odavamale elektrile Aas: rohkem raha taastuvenergeetikasse
Kui mitu Lõuna-Euroopa liikmesriiki panustas lootusele, et Euroopa energiaturgu reformides oleks võimalik viimastel kuudel rekordeid löövad energiahinnad kontrolli alla saada, siis Põhja-Euroopa keeldus sellest otsustavalt. Teiste seas Eesti.
Kui mitu Lõuna-Euroopa liikmesriiki panustas lootusele, et Euroopa energiaturgu reformides oleks võimalik viimastel kuudel rekordeid löövad energiahinnad kontrolli alla saada, siis Põhja-Euroopa keeldus sellest otsustavalt. Teiste seas Eesti.