• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Pealinn loobub investeeringutest

  Praegu 2,36 miljardi krooni suurust pealinna eelarvet kärbitakse 101,8 miljoni krooni võrra, kusjuures kapitalieelarves vähenevad investeeringud linnavalitsuse eelnõu kohaselt 60,2 miljonit ning kassaeelarve kärpeks kujuneb 59 miljonit. Samal ajal kavatseb linn suurendada 203miljonilist ühistranspordile makstavat toetust 17,4 miljoni krooni võrra.
  Tallinna rahandusala abilinnapea Heigo Kaldra kinnitas eile, et kärped viivad eelarve aasta lõpuks tasakaalu. «Praeguste prognooside kohaselt peaks sellest piisama. Linnavalitsus arvestas vahepeal ka suurema kärpega, kuid septembrikuus laekumised paranesid,» rääkis Koonderakonda kuuluv Kaldra. Ta lisas, et dotatsiooni suurendamine ühistranspordile on seotud piletitulude vähenemisega.
  Linna rahandusameti juhataja Heino Tonsiver aga märkis, et seda, kas eelarve tuleb tänu kärbetele täis või mitte, on täna veel raske öelda. «Paraku on prognoosid ebakindlad. Septembris olid laekumised paremad, aga maksuametist laekuvad summad väga ebastabiilselt,» ütles Tonsiver.
  Tonsiver rääkis, et negatiivne eelarve on tehtud põhimõttel, et investeeringuid kärbitakse 10 protsenti ja kassaeelarvet 5 protsenti. «Ülalpidamiskulusid ei saa aasta lõpus nii lihtsalt vähendada. Investeeringuid saab aga järgmisse aastasse edasi lükata, kuigi nii mõnegi objekti puhul on lepingud juba sõlmitud,» ütles rahandusameti juhataja.
  Tallinnas opositsioonis oleva reformierakonna fraktsiooni esimees Rein Voog kinnitas eile, et opositsioon homme eelarve vastuvõtmist takistama ei hakka.
  Pealinna suurima ühistranspordiettevõtte Tallinna Autobussikoondise ASi suhtekorraldaja Sirje Roht märkis, et kuigi pole veel teada, kui palju dotatsioonist ettevõttele tuleb, valmistab uudis toetuse suurenemisest neile heameelt. «Piletitulud on kogu aeg olnud alalaekumisega, samal ajal on kütus pidevalt kallinenud,» märkis Roht.
  Tallinna Loomaaia 26 miljonilisest eelarvest haihtub lisaeelarvega 1,13 miljonit krooni. Loomaaia direktor Mati Kaal ütles, et loomaaed elab kärped üle. «Õnneks on meil olnud edukas aasta ja piletitulud olnud planeeritust märksa suuremad, mistõttu saame selle summa osaliselt katta,» rääkis Kaal.
  Autor: Henrik Ilves
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

E-resident: õiglased tasud Eesti loomemajandusse!
Rohkem kui 70 aastat pärast loojate õiguste fikseerimist ÜRO inimõiguste deklaratsioonis on paljude autorite tasustamine endiselt kõike muud kui õiglane ja läbipaistev, kirjutab ettevõtte Digiciti asutaja ning Eesti e-resident Philippe Rixhon.
Rohkem kui 70 aastat pärast loojate õiguste fikseerimist ÜRO inimõiguste deklaratsioonis on paljude autorite tasustamine endiselt kõike muud kui õiglane ja läbipaistev, kirjutab ettevõtte Digiciti asutaja ning Eesti e-resident Philippe Rixhon.
Läti ükssarvikulootus kaasas lisaraha
Suuresti Läti börsifirmale HansaMatrix kuuluv ja Kanadas börsiplaane pidav Lightspace Technologies kaasas 2 miljonit eurot noteerimiseelse konverteeritava üleminekulaenuga.
Suuresti Läti börsifirmale HansaMatrix kuuluv ja Kanadas börsiplaane pidav Lightspace Technologies kaasas 2 miljonit eurot noteerimiseelse konverteeritava üleminekulaenuga.
Coop Panga tippjuht: usaldust tuleb treenida
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Raadiohommikus: Eesti suurim pank ja tööstuste kriisiplaanid
Teisipäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis räägime lisaks sõja mõjudele ka kasvavate intressimäärade ja kiire hinnatõusu tagajärgedest nii ettevõtetele kui tarbijatele.
Teisipäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis räägime lisaks sõja mõjudele ka kasvavate intressimäärade ja kiire hinnatõusu tagajärgedest nii ettevõtetele kui tarbijatele.
Viimse hetkeni ellujäämist lootnud ettevõte heitis hinge
13. reedel läks lõplikult pankrotti pika ajalooga Eesti ekspedeerimisfirma Mep Trans, mille omanik Denis Belov kõigest kaks nädalat tagasi ütles, et olukord pole veel täiesti lootusetu. „Võitleme,” ütles Belov siis.
13. reedel läks lõplikult pankrotti pika ajalooga Eesti ekspedeerimisfirma Mep Trans, mille omanik Denis Belov kõigest kaks nädalat tagasi ütles, et olukord pole veel täiesti lootusetu. „Võitleme,” ütles Belov siis.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.