• Jaga lugu:

  Thulema võit Soomes

  Thulema võitis Helsingi linnavalitsuse mööblitellimuse, sest suutis lühikese ajaga pakkuda soodsaima lahenduse väga keerulisele objektile -- Roihuvuori linnaosa vanurite hooldekodule, ütles eile Helsingi linnavalitsuse ehitusinsener Matti Koivu.
  Hooldekodu asub renoveeritud hoones, kus kõik ruumid on eri mõõtmetega ja nõuavad ka eri mõõtmetega mööblit. Samuti kehtib nõue, et ühel korrusel võib olla vaid kolm ühesuguse kujundusega tuba, et pakkuda vanuritele mitmekesist elukeskkonda.
  Thulema valmistab kogu sisustuse alates kappidest, lõpetades vooditega, välja arvatud pehme mööbel. Seitsme nädala jooksul kokkumonteeritavat mööblit on nii palju, et see saadetakse Helsingisse kaheteistkümne kaubaveoautoga.
  «Linnavalitsus tegi Thulemale ettepaneku konkursil osaleda ise, sest sai soovituse Soome mööblitootjalt Saarni OY,» selgitas Koivu.
  Thulema saavutas võidu, sest suutis pakkuda konkurentidega võrreldes professionaalsemat ja paindlikumat projektijuhtimist, ütles ettevõtte nõukogu esimees August Kull. «Oleme aktiivselt osalenud Euroopa tarnemessidel, mistõttu tunneme suurepäraselt mööblituru võimalusi,» selgitas ta. «Messidel osalemisele tehtud investeering hakkab Soomes läbimurdmise näol ennast tagasi teenima.»
  Kull selgitas, et vaatamata Helsingi linnavalitsuse kutsele ei tulnud võit kergelt ning pärast konkursi tulemuste väljakuulutamist kontrollisid linnaametnikud Eestis täiendavalt Thulema tootmisprotsessi vastavust ISO 9001 sertifikaadile. Thulemal on Lloydilt ISO 9001 eelsertifikaat.
  Eesti ekspordiagentuuri direktor Lea Kroonmann ütles, et Thulema võit on väga suur saavutus, sest Põhjamaad ostavad samasuguste tellimuste korral traditsiooniliselt vaid kodumaist toodangut. «Thulema andis Eesti tööstusele suurepärase märgi,» ütles ta.
  Kroonmann lisas, et Eesti mööblitootjatel tasub pürgida Kesk- ja Ida-Euroopasse, kus kodumaise tootja riiklik eelistamine pole juurdunud.
  Konkureeriva aktsiaseltsi Standard juhatuse esimees Enn Veskimägi ütles, et Thulema edu annab tunnistust Eesti mööblitööstuse kõrgest tasemest. «See on märk, et me ei pea enam Soome mööblitootjate ees kummardama,» ütles ta.
  Veskimägi sõnul teeb Thulema võidu eriti hinnatavaks asjaolu, et Skandinaaviamaades tavaliselt vanadekodusid ei sisustata, vaid seda teevad need inimesed ise, kes ruumidesse elama asuvad.
  Thulema tänavuse esimese poolaasta käive oli 40 miljonit krooni, augustikuine käive oli 10 miljonit krooni.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Merli Üle: tänane lumehelbeke hindab samu väärtusi mida su enda laps
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Tallinna börsil ei langenud täna ükski aktsia
Tallinna börsil olid pankade aktsiad täna pärast eile toimunud järsku langust taastumas ning ühtegi kukkujat kohalikul börsil ei olnud.
Tallinna börsil olid pankade aktsiad täna pärast eile toimunud järsku langust taastumas ning ühtegi kukkujat kohalikul börsil ei olnud.
Raadiohommikus: vaktsiinid, koroonapassid ja kiiresti lähenev sügis
Reedel teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu koroonavõitlusest. Kolmas laine on alanud, poliitikud püüavad kiirendada vaktsineerimist ja mõelda samal ajal välja plaane, kuidas ei peaks sulgema koole ning hoida avatuna majandust. Kuulame endiste sotsiaalministrite seisukohti, mida on seni tehtud hästi-halvasti ja mis piiranguid võiks oodata. Samuti helistame haridus- ja teadusministrile Liina Kersnale, et uurida, kuidas siis ikkagi korraldatakse sügisest koolielu.
Reedel teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu koroonavõitlusest. Kolmas laine on alanud, poliitikud püüavad kiirendada vaktsineerimist ja mõelda samal ajal välja plaane, kuidas ei peaks sulgema koole ning hoida avatuna majandust. Kuulame endiste sotsiaalministrite seisukohti, mida on seni tehtud hästi-halvasti ja mis piiranguid võiks oodata. Samuti helistame haridus- ja teadusministrile Liina Kersnale, et uurida, kuidas siis ikkagi korraldatakse sügisest koolielu.
Suured väikesed: kuidas sündis Läti esimene ükssarvik Uus lugude sari!
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.