Norma optsioonituru liider

Optsioonituru maht oli oktoobri lõpu seisuga 62,5 mln krooni septembri lõpu 86,4 mln krooniga võrreldes.

«Norma aktsiale oli septembris tehtud palju lühiajalisi optsioone. Kui leping Autoliviga allkirjastati, vaibusid spekulatsioonid ja lõppenud optsioonide asemele ei tehtud samas mahus uusi,» rääkis Hansapanga tuletisinstrumentide osakonna juhataja Tõnno Vähk. Vähk märkis, et kuigi absoluutarvudes on mahud vähenenud, on Norma aktsia siiski endiselt huvipakkuvaim. Kogu optsioonituru mahust moodustasid Norma aktsiale kirjutatud optsioonid oktoobri lõpus 63%. Septembrikuu lõpus oli vastav näitaja 54,8%. Endiselt on ülekaalus lühiajalised, novembrikuus lõpeb 47,6% optsioonidest. Detsembris saabub tähtaeg 11,6 % ja jaanuaris 17,8% optsioonidest.

«Investorid ei oota aasta lõpus turgu tugevalt mõjutavaid uudiseid,» põhjendas Vähk jaanuaris lõppevate optsioonide suurt mahtu.

Autor: ÄP

Hetkel kuum