• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Prominendid köidetakse kahtede kaante vahele

  Kui seni pole Eestis ilmunud veel ühtegi tõsiseltvõetavat prominentide käsiraamatut, siis millenniumivahetuse harjal tuleb neid koguni kaks.
  Nii Ekspresskataloogide kui Inga Raitari välja antavasse kogumikku on laekunud täidetud avaldused 200 tuntud persoonilt. Vahe on selles, et Raitari kogumikus oma andmete avaldamine maksab 2242 krooni, Ekspresskataloogid pakuvad väljavalitutele raamatupinda tasuta.
  «Ärimehed on kõige paremini asja kasulikkusest aru saanud,» ütleb Inga Raitar. Ta meenutab ühe tippärimehe sõnu, et ettevõtjad on seni olnud siiski liialt kinnised ja hakkavad nüüd selle vilju maitsma.
  «Näiteks kui Eesti ärimehel number 1 Aadu Luukasel oli juubel, ei märkinud seda ära ükski suurem päevaleht,» lausub Raitar. «Küll ilmub nendes mingite kolmanda järgu metallikunstnike sünnipäevi.»
  Suhtekorraldusfirma Hill&Knowlton juhatuse esimees Peep Mühls on saanud ankeedi mõlema käsiraamatu tegijatelt. Eelistama kaldub ta aga Ekspresskatalooge, kuna peab Raitarit juba mingil määral konkurendiks.
  Mühlsi hinnangul kasvab tulevikus tung sellistesse käsiraamatutesse pääseda, kuid praegu jääb mõte end oma raha eest upitada võõraks.
  Investeerimispankur Rain Lõhmus on varem sarnaseid ankeete välismaalt saanud pidevalt ja pole siiani neist ühtegi ära täitnud. Seekord arvab ta, et kuna tegemist on kohalikega, siis täidab ühe neist ära. Nädalavahetusel sai Lõhmuse täidetud ankeedi Raitar.
  «Mingi eriline meelitav tunne neid ankeete saada pole,» väidab Lõhmus. «Pole siiani ise küll kuidagi kaasa aidanud, et mõnda kataloogi sattuda.»
  Ekpresskataloogide käsiraamatu projektijuht Allan Alaküla märgib, et toetudes teiste maade kogemustele, kus umbes kolmandik sellistele ankeetidele ei vasta, saatsid nemad ankeete välja rohkem. Osa vastamata jäänud isikute kohta, kes kindlasti peaksid raamatus olema, kogub käsiraamatu toimetus ise andmeid.
  Raamatu väljaandmise ärilisest eesmärgist rääkides jäävad mõlemad kirjastajad sõnaahtraks.
  Ekspresskataloogide omanik Raul Kasesalu loodab, et kaudselt tasub projekt siiski ära.
  Raitari sõnul on tegemist tema ammuse unistusega ja seepärast pole ta mõelnudki projekti tasuvusele. «Peaasi, et ma kellelegi midagi võlgu ei jää,» ütleb ta.
  Kui käsiraamat toob midagi sisse lisaks kuludele, paneb Raitar kasumi järgmise sarnase kogumiku väljaandmisse. See aeg saabub ehk umbes kahe aasta pärast.
  Inga Raitari käsiraamat- ; hind 700--800 kr
  500 lk
  500 persooni
  tiraazh 2000
  Ekspresskataloogide käsiraamat- ; hind kuni 200 kr
  350 lk
  2000 persooni
  tiraazh kuni 10 000
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peapiiskop emeeritus: peame moraalselt toime tulema
Tuleb olla valvel, et me kriisiolukordades ei kaotaks iseenda ja ühiskonna inimlikku palet, kirjutab Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku peapiiskop emeeritus Andres Põder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Tuleb olla valvel, et me kriisiolukordades ei kaotaks iseenda ja ühiskonna inimlikku palet, kirjutab Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku peapiiskop emeeritus Andres Põder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
JPMorgani analüütik: aktsiahinnad ronivad august välja
JPMorgan Chase & Co mõjuka analüütiku Marko Kolanovici sõnul tõusevad aktsiahinnad tagasi ja majanduslangust tänavu ei tule.
JPMorgan Chase & Co mõjuka analüütiku Marko Kolanovici sõnul tõusevad aktsiahinnad tagasi ja majanduslangust tänavu ei tule.
Kristi Saare juhtidele: sul on juba piisavalt, aita nüüd teisi
Teil kõigil on piisavalt raha, nüüd on aeg aidata ka teistel selleni jõuda, rääkis Naisinvestorite Klubi asutaja ja eestvedaja Kristi Saare Pärnu juhtimiskonverentsil.
Teil kõigil on piisavalt raha, nüüd on aeg aidata ka teistel selleni jõuda, rääkis Naisinvestorite Klubi asutaja ja eestvedaja Kristi Saare Pärnu juhtimiskonverentsil.
Muljetavaldav debüüt: uus Range Rover Sport näitas närvekõditava etteaste käigus oma tegelikku võimekust
Uus Range Rover Sport seljatas oma ülemaailmse debüüdi raames järjekordse närvekõditava väljakutse, ronides Islandil üle maailma suurima omataolise Karahnjukari tammi, pistes samal ajal rinda 750 tonni minutis langevate veevoogudega. Kriitilistel hetkedel haarduvuse kadumine tähendanuks uue sportliku linnamaasturi roolis istunud James Bondi ametlikule kaskadöörile Jessica Hawkinsile 90-meetrist langust tammi ülevoolukanali põhja.
Uus Range Rover Sport seljatas oma ülemaailmse debüüdi raames järjekordse närvekõditava väljakutse, ronides Islandil üle maailma suurima omataolise Karahnjukari tammi, pistes samal ajal rinda 750 tonni minutis langevate veevoogudega. Kriitilistel hetkedel haarduvuse kadumine tähendanuks uue sportliku linnamaasturi roolis istunud James Bondi ametlikule kaskadöörile Jessica Hawkinsile 90-meetrist langust tammi ülevoolukanali põhja.
Boroditš: ma ei tea, mida ma valesti tegin, aga ärge muretsege, mina saan hakkama
Viimast päeva ametis olev Tallinna Linnatranspordi (TLT) juhatuse esimees Deniss Boroditš kinnitas intervjuus, et ta tunneb ennast hästi ning hindab kõrgelt oma teadmisi ja oskusi. Samas ei tea ta, mida tegi valesti, et linnapea teatas usalduse kaotamisest.
Viimast päeva ametis olev Tallinna Linnatranspordi (TLT) juhatuse esimees Deniss Boroditš kinnitas intervjuus, et ta tunneb ennast hästi ning hindab kõrgelt oma teadmisi ja oskusi. Samas ei tea ta, mida tegi valesti, et linnapea teatas usalduse kaotamisest.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.