Madli Zobel • 21. november 1999 kell 22:00

Ekspress Grupi nõukogu kinnitas uue aasta eelarve

«Imestame isegi, et Päevaleht ja Õhtuleht on saavutanud oma lugejaskonna viimaste aastate tipu,» lausus Hans H. Luik. Ta lisas, et Ekspress Grupp teeb oma kasumist veel mõne vajaliku investeeringu ja suurest dumpingusõjast Postimehe grupiga tullakse välja Põhja-Eesti lugejate lemmikuna.

Õhtulehe peatoimetaja Priit Hõbemägi sõnas, et Õhtulehe reklaamitulud kindlasti suurenevad, sest väljaande tiraazh on kasvanud üheks suuremaks.

Eestis ilmuva tabloidide Õhtuleht ja Sõnumileht selle aasta kahjum jääb kummagi puhul 15 miljoni krooni suurusjärku. Et Sõnumilehte ja Postimeest välja andva ASi Eesti Meedia omanik Schibsted on börsiettevõte, siis firma majandusnäitajaid avaldada ei saa.

Konkureeriva tabloidi, Sõnumilehe nõukogusse kuuluv Mart Kadastik sõnas vaid, et Sõnumilehe järgmise aasta kahjumiks on planeeritud kahekohaline number miljonites kroonides.

Eesti Päevalehe peadirektor Hando Sinisalu nentis, et nulli või pigem kasumisse jõudva eelarve täitmine on raske, kuid mitte saavutamatu ülesanne.

Reklaamitulude hüppelist kasvu põhjendas Sinisalu majanduse üldisest tõusust tingitud reklaamituru kasvuga. Sinisalu kinnitas, et hinnasõdade ja meeletute kahjumite aeg on möödas.

Eesti Päevalehe peatoimetaja Kalle Muuli hinnangul nõuab eelarve täitmine siiski tõsist tööd. Ta kinnitas, et kuigi palgafond jääb samaks, pole koondamisi ette näha. «Kui mina uue peatoimetaja tulles ikka siia tööle jään, tuleb üks töötaja lisaks,» sõnas nõukogule hiljuti lahkumisavalduse esitanud Muuli.

Hetkel kuum