• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Dollar tõusis uuele rekordtasemele

  Eesti Pank fikseeris eile ametlikuks dollari kursiks 15,46798 krooni, mis on senise krooniajaloo kõrgeim.
  Dollari tugevnemine algas hommikul, mil kauplemine käis Aasia turgudel. Jaapani Pank sooritas dollari tugioste jeeni vastu hoidmaks ära jeeni liigset tugevnemist. Reedel tugevnes jeen kurssideni 101,78 USD/JPY ja 102,50 EUR/JPY. Viimane kurss on ekvivalentne jeeni 30 aasta kõrgeima kursiga Saksa marga suhtes.
  Kuigi formaalselt on euro eelkäijaks eküü, on sisuliselt õigem selleks pidada Saksa marka. Saksamaa on Euroopa rahaliidu liikmesriikide suurima majandusega riik ning eküüvaluutakorvi kuulunud Suurbritannia nael euro koosseisus ei osale.
  Euro-dollari kursi lähenemine ühele jättis esialgu Euroopa keskpanga külmaks. Nii mitmed keskpanga kõrged tegelased kui ka liikmesriikide keskpankade juhid toonitasid, et interventsiooniks vajadust ei nähta.
  Pärast kauplemise algust Ühendriikide finantsturgudel vajus euro kurss uuele rekordmadalale tasemele 1,0050 dollarini. Maaklerite sõnul on mitmed turuosalised võtnud nõuks maksku mis maksab suruda euro-dollari kursi 1,00 ja dollari-jeeni kursi 100,00ni. Elame -- näeme.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Börs: USA turul parim nädal alates juunist
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
Keskerakond kaotas pealinnas ainuvõimu
Keskerakond valimised pealinnas küll võitis, kuid kaotas pikki aastaid kestnud ainuvõimu. Pealinna volikogu saab olema kirju.
Keskerakond valimised pealinnas küll võitis, kuid kaotas pikki aastaid kestnud ainuvõimu. Pealinna volikogu saab olema kirju.
Summa on kasvanud: Veli Kraavi vastased küsivad tagasi üüratut võlga
Täna kogunesid kohtusse Veli Kraavi pankrotiasja esimesele võlausaldajate koosolekule trobikond haldureid ja teised võlausaldajate esindajad, et Kraavi pankrot käima lükata. Kraavilt nõutav summa on kasvanud meeletu hüppega.
Täna kogunesid kohtusse Veli Kraavi pankrotiasja esimesele võlausaldajate koosolekule trobikond haldureid ja teised võlausaldajate esindajad, et Kraavi pankrot käima lükata. Kraavilt nõutav summa on kasvanud meeletu hüppega.