ÄP fototoimetus • 1. detsember 1999 kell 22:00

Pealinna firmad soovivad hooldada Põlvamaa riigiteid

Kuigi riigihanke teise ringi pääses ka Tartu teedeehituse firma AS Ratex, ei esitanud viimane nõutud dokumente õigel ajal. Teede REV-2 ja OÜ Üle peavad lõpliku pakkumuse esitama järgmisel esmaspäeval. Päev hiljem valib erastamiskomisjon välja võitja.

Maanteeameti peadirektori asetäitja Koit Tsefelsi sõnul on tegemist kolme konkursiga. Põlvamaa riigimaanteede hooldetööde teostamise riigihanke võitja on kohustatud ostma välja ka riigivara kinnistute ja teehooldetehnika näol ning rentima teehooldega seotud riigihooneid. Riigihanke võitja hakkab Põlvamaa riigimaanteid hooldama tuleva aasta aprillist 2004. a lõpuni.

Põlva teedevalitsuse juhataja asetäitja Ülo Mõttuse andmeil on Põlvamaal riigiteid 1158 km. Teedevalitsuse aastaeelarve on 30 mln krooni.

OÜ Üle juhatuse liikme Märt Järviku sõnul on nende erafirma hooldanud viis aastat Harjumaal Kuusalu teemeistri piirkonnas ligi 450 km riigimaanteid.

Põlva teedevalitsuses töötab praegu 140 inimest. Erastamiskonkursi võitja on kohustatud tagama töökoha 90 inimesele. Põlva teedevalitsusse jääb ametisse umbes 20 ametnikku.

Autor: ÄP

Hetkel kuum