2. detsember 1999 kell 22:00

Popiidolite lavavarandus jõudis avalikkuse ette

Popmuusika maailma iidol ABBA on magnet. Kõik, mis temaga otseselt seotud -- ajaleheväljalõiked, plaadid ja isegi rõivad -- on erilise tähendusega. ABBA köidab ka põlvkonda, kes ei tea midagi 25 aasta tagusest Eurovisioni laulukonkursi võidulaulust «Waterloo» ning kel pole aimugi 1970ndate muusikast ja moest.

Nüüd saab Stockholmis näha kõike võimalikku, mida ABBA fänn eales soovida võiks. Suursuguse Põhjamaade muuseumi tillukesse hämarasse keldrisaali on koondatud unikaalsed ansambli kogu karjääri jäädvustanud fotod, sädelevad kostüümid ja ultramoodsad jalavarjud, mis panevad vaid imestama, kuidas õnnestus nende kandjail laval nii mängleva kergusega liikuda. Fotode autor on Anders Hanser, kes on töötanud ABBAga alates 1978. aastast. Tema töödest on koostatud ka slaidiprogramm, mille taustaks kõlavad rootslaste läbi aegade edukaima ansambli hitid.

Näitusel eksponeeritakse ka rariteetideks muutunud pille, millega on ABBA liikmed mänginud, samuti plaate, auhindu ja esemeid, mis mingil moel ansambliga seotud.

ABBA näitus Stockholmis

Nordiska Museet

Avatud T--P kell 10--21; pühadel kell 10--17; suletud 24., 25. detsembril

Pilet täiskasvanud 60 SEK; kuni 7aastased lapsed tasuta; 7--20aastased 20 SEK

ABBA slaidinäitus kell 10--21 iga 45 min järel

Hetkel kuum