Artikkel
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ollila kõne viis Nokia tippu

  Nokia aktsia on sel aastal kerkinud 203% ning firma börsiväärtus ületab 3276 miljardit Eesti krooni. Kuivõrd fantastiline on tõus olnud, näitab kasvõi asjaolu, et alles eelmisel nädalal edestas Royal Dutch/Shell Nokiat 364 miljardi krooniga.
  Nokia aktsia jõulisele tõusule aitas kaasa firma peadirektori Jorma Ollila julgeid kasvuprognoose sisaldanud kõne, mille ta pidas Ühendriikides Dallases korraldatud kapitalituru analüütikute pressikonverentsil ja mille tulemusena tõusis Nokia väärtus ühe päevaga 237 miljardit Eesti krooni. Nagu kirjutas eilne Kauppalehti, võiks selle hiiglasumma eest Helsingi börsil ära osta ükskõik missuguse firma peale Sonera.
  Ollila ennustas, et tänu kiirele turukasvule ja tugevale positsioonile suudab Nokia tuleval aastal suurendada müüki 30--40 protsenti. Järgnevate aastate müügi kasvu prognoos oli 25--35 protsenti. Ühtlasi avaldas Ollila lootust, et firma saab juba tuleval aastal esimesed kolmanda põlvkonna nn 3G võrgu tellimused.
  Nokia peadirektor usub, et mobiiltelefoniomanike arv ületab miljardi piiri 2002. aasta lõpuks ehk aasta varem, kui oli varasem prognoos. Nokia paneb mobiiltelefonialasele tegevusele edaspidi suurt rõhku ja püüab järjest turuosa suurendada. Seda eesmärki teenib äsja asutatud Nokia Internet Communications, mis jätkab firmade ostmist, et tugevdada kontserni turupositsiooni.
  Paljud analüütikud soovitavad endiselt Nokia aktsiat osta, mille väärtus ületas eile 170 eurot. Nii on investeerimispank Morgan Stanley soovitanud ostmist jätkata esialgu kuni 200 euroni ja CSFB kuni 180 euroni.
  Nokia tuules on jätkunud soodne aktsiakursitõus ka Rootsi Ericssonil, mis börsiväärtuselt on viimastel päevadel möödunud kahest ravimifirmast Novartis ja Glaxo Wellcome ning tõusnud Euroopa suuruselt üheksandaks firmaks. Selle tulemusena on nüüd Euroopa üheksa suurima firma hulgas kuus telekommunikatsioonifirmat.
  1. detsembri Äripäevas kirjutasime, kui Nokia tõusis Euroopas kolmandaks, et novembri teise poole kahe nädalaga lisandus Soomes tänu Nokia aktsiale 500 margamiljonäri. Et möödunud nädalaga on aktsia kallinenud ca 25%, on nende vara kasvanud 250 000 marga võrra.
  Äripäev, 01.12.99
  Autor: ÄP
 • Hetkel kuum
Olavi Lepp: rohepöörde juhtimine on seni olnud killustunud ja ebaveenev
Suur hulk ettevõtjaid on valmis rohepöördega kaasa minema, kuid vajavad selleks riigilt selget kava, mida Eestis veel ei ole, kirjutab Swedbank Eesti juht ja tööandjate keskliidu volikogu liige Olavi Lepp.
Suur hulk ettevõtjaid on valmis rohepöördega kaasa minema, kuid vajavad selleks riigilt selget kava, mida Eestis veel ei ole, kirjutab Swedbank Eesti juht ja tööandjate keskliidu volikogu liige Olavi Lepp.
Lagarde: ärge kahelge meie sihikindluses, me pole lõpetanud
Euroopa Keskpanga president Christine Lagarde ütles, et keskpanga otsuste jälgijad ei tohiks kahelda keskpanga sihikindluses jõuda 2% inflatsioonini.
Euroopa Keskpanga president Christine Lagarde ütles, et keskpanga otsuste jälgijad ei tohiks kahelda keskpanga sihikindluses jõuda 2% inflatsioonini.
Taani keskpank kergitas intressimäära vähem kui EKP
Eile uue juhi saanud Taani keskpank teatas 35 punktisest intressimäära tõstmisest, mis jääb Euroopa keskpanga viimasele baasintressi tõusule alla.
Eile uue juhi saanud Taani keskpank teatas 35 punktisest intressimäära tõstmisest, mis jääb Euroopa keskpanga viimasele baasintressi tõusule alla.
Reaalajas börsiinfo
Lillemüüja laseb pikalt tegutsenud äri pankrotti: pole enam mõtet
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Juhtimises on coaching nõu ja tagasiside andmisest tulemuslikum
Marcia Reynoldsi raamat “Coach´i inimest, mitte probleemi” on võluv ja mitmekihiline teekond coaching
Marcia Reynoldsi raamat “Coach´i inimest, mitte probleemi” on võluv ja mitmekihiline teekond coaching
Raivo Vare Ukraina sõja majandusblogi: tuleb madin
Kremlis on tugev veendumus, et kui ka kogu Ukrainat ei õnnestu allutada, siis mingi osa ikka, ja seda saab presenteerida võiduna Lääne üle, kirjutab vaatleja Raivo Vare oma sõjablogi postituses.
Kremlis on tugev veendumus, et kui ka kogu Ukrainat ei õnnestu allutada, siis mingi osa ikka, ja seda saab presenteerida võiduna Lääne üle, kirjutab vaatleja Raivo Vare oma sõjablogi postituses.
Raadiohommikus: värske investorite TOPi põnevamad paljastused
Nädala viimases raadiohommikus prognoosime majanduse edasist käekäiku üheskoos investori ja ettevõtja Jüri Mõisaga ning laotame teie ette Tallinna börsi esituhande investeerimisportfellid.
Nädala viimases raadiohommikus prognoosime majanduse edasist käekäiku üheskoos investori ja ettevõtja Jüri Mõisaga ning laotame teie ette Tallinna börsi esituhande investeerimisportfellid.

Olulisemad uudised

Üle 90 protsendi lääne firmadest pole Venemaalt lahkunud
Venemaa sissetungi järel Ukrainasse lubasid lääne firmad valjult seal tegevuse lõpetada, kuid vaid väike osa neist on selle lubaduse teoks teinud, vahendab CNBC.
Venemaa sissetungi järel Ukrainasse lubasid lääne firmad valjult seal tegevuse lõpetada, kuid vaid väike osa neist on selle lubaduse teoks teinud, vahendab CNBC.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.