• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ollila kõne viis Nokia tippu

  Nokia aktsia on sel aastal kerkinud 203% ning firma börsiväärtus ületab 3276 miljardit Eesti krooni. Kuivõrd fantastiline on tõus olnud, näitab kasvõi asjaolu, et alles eelmisel nädalal edestas Royal Dutch/Shell Nokiat 364 miljardi krooniga.
  Nokia aktsia jõulisele tõusule aitas kaasa firma peadirektori Jorma Ollila julgeid kasvuprognoose sisaldanud kõne, mille ta pidas Ühendriikides Dallases korraldatud kapitalituru analüütikute pressikonverentsil ja mille tulemusena tõusis Nokia väärtus ühe päevaga 237 miljardit Eesti krooni. Nagu kirjutas eilne Kauppalehti, võiks selle hiiglasumma eest Helsingi börsil ära osta ükskõik missuguse firma peale Sonera.
  Ollila ennustas, et tänu kiirele turukasvule ja tugevale positsioonile suudab Nokia tuleval aastal suurendada müüki 30--40 protsenti. Järgnevate aastate müügi kasvu prognoos oli 25--35 protsenti. Ühtlasi avaldas Ollila lootust, et firma saab juba tuleval aastal esimesed kolmanda põlvkonna nn 3G võrgu tellimused.
  Nokia peadirektor usub, et mobiiltelefoniomanike arv ületab miljardi piiri 2002. aasta lõpuks ehk aasta varem, kui oli varasem prognoos. Nokia paneb mobiiltelefonialasele tegevusele edaspidi suurt rõhku ja püüab järjest turuosa suurendada. Seda eesmärki teenib äsja asutatud Nokia Internet Communications, mis jätkab firmade ostmist, et tugevdada kontserni turupositsiooni.
  Paljud analüütikud soovitavad endiselt Nokia aktsiat osta, mille väärtus ületas eile 170 eurot. Nii on investeerimispank Morgan Stanley soovitanud ostmist jätkata esialgu kuni 200 euroni ja CSFB kuni 180 euroni.
  Nokia tuules on jätkunud soodne aktsiakursitõus ka Rootsi Ericssonil, mis börsiväärtuselt on viimastel päevadel möödunud kahest ravimifirmast Novartis ja Glaxo Wellcome ning tõusnud Euroopa suuruselt üheksandaks firmaks. Selle tulemusena on nüüd Euroopa üheksa suurima firma hulgas kuus telekommunikatsioonifirmat.
  1. detsembri Äripäevas kirjutasime, kui Nokia tõusis Euroopas kolmandaks, et novembri teise poole kahe nädalaga lisandus Soomes tänu Nokia aktsiale 500 margamiljonäri. Et möödunud nädalaga on aktsia kallinenud ca 25%, on nende vara kasvanud 250 000 marga võrra.
  Äripäev, 01.12.99
  Autor: ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Hästi sihitud piirangud, aga viirus lendas juba radarist välja
Niisuguseid koroonameetmeid, nagu nüüd välja kuulutati, läks vaja juba enne valimispäeva, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Niisuguseid koroonameetmeid, nagu nüüd välja kuulutati, läks vaja juba enne valimispäeva, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Börs: tugevad tulemused aitasid Dow päevasisese rekordini
S&P 500 ja Dow Jonesi indeksid lõpetasid kolmapäeva tõusuga, Dow jõudis ka uue päevasisese rekordini, sest börsifirmade tulemused on olnud oodatust paremad, vahendab Reuters.
S&P 500 ja Dow Jonesi indeksid lõpetasid kolmapäeva tõusuga, Dow jõudis ka uue päevasisese rekordini, sest börsifirmade tulemused on olnud oodatust paremad, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kuidas täpselt Enefit Greeni aktsiaga rikastuda?
Raadiohommik keskendub neljapäeval Tallinna börsil kauplemist alustavale Enefit Greenile ja eile IPOst teatanud Hepsorile ning avalikustab Eesti aasta auto finalistid.
Raadiohommik keskendub neljapäeval Tallinna börsil kauplemist alustavale Enefit Greenile ja eile IPOst teatanud Hepsorile ning avalikustab Eesti aasta auto finalistid.
Iirimaale pagemine Oliver Kruudat Eestis pankrotist ei päästnud
Tartu maakohus kuulutas täna välja Eesti Olümpiakomitee täitevkomitee liikme, kunagise suurärimehe Oliver Kruuda pankroti, kuigi Iirimaa kõrgem kohus oli juba suvel Kruuda püsivalt maksejõuetuks kuulutanud.
Tartu maakohus kuulutas täna välja Eesti Olümpiakomitee täitevkomitee liikme, kunagise suurärimehe Oliver Kruuda pankroti, kuigi Iirimaa kõrgem kohus oli juba suvel Kruuda püsivalt maksejõuetuks kuulutanud.