Ülo Toomsalu • 18. jaanuar 2000 kell 5:36

Bussipilet hakkab ilmselt märtsist maksma topelt

Tallinna ühistranspordi pileti hind ei tõuse viielt kroonilt kümnele enne märtsi, sest linnavolikogu hakkab trolli, bussi ja trammi pileti hinna tõusu arutama alles järgmise nädala neljapäeval, kirjutab Eesti Päevaleht.

Linnavolikogu otsustab järgmisel neljapäeval, kui palju tõuseb ühistranspordi pileti hind pealinnas ning millal hakkab hinnatõus kehtima. 'Tõenäoliselt pileti hind tõuseb, kuid kui palju täpselt, ei oska öelda,' tõdes transpordiameti juhataja asetäitja Heldur Vaher.

Abilinnapea Priit Vilba sõnul on pileti hinda võimalik tõsta 15. veebruarist või 1. märtsist. 'Tõenäolisem on hinnatõus 1. märtsist,' märkis ta ning kutsus linlasi üles ostma kuukaarte, mille hind lähiajal ei tõuse.

Heldur Vaheri sõnul ei saa ühissõidukite pileti hind tõusta enne märtsi, sest vähemalt kaks nädalat enne tuleb pileteid trükkivale firmale muutusest teada anda. 'Kui linnavolikogu otsustab järgmisel nädalal pileti hinda tõsta, siis vaevalt hakkab muutus kehtima keset veebruari,' märkis juhataja asetäitja.

Transpordiamet tegi linnale ettepaneku tõsta üksikpileti hinda poole võrra ning jätta tavalise kuukaardi hind samaks. Sooduskuukaardi hind osale soodustuse saajatele isegi langeks. 'Kui enne pidid üliõpilased maksma sooduskuukaardi eest 80 krooni, siis uue määruse eelnõu järgi hakkavad kõik ühistranspordi pileti hinna soodustuse saajad maksma kuukaardi eest 60 krooni,' märkis Vaher.

Määruse eelnõu järgi hakkavad sooduspiletihinnad kehtima vaid Tallinna elanikele. Jaanuari lõpus kuulutab transpordiamet välja konkursi, et leida uus ühistranspordipiletite trükkija. Praegu trükitakse ühissõidukite pileteid Lätis, kuid Vaheri sõnul on võimalik, et alates veebruaris hakatakse pileteid tellima mõnelt Eesti firmalt.

Hetkel kuum