Ülo Toomsalu • 8. märts 2000 kell 6:44

ETV loobub lõviosast spordivõistluste ülekannetest

Rahapuuduse tõttu on Eesti Televisioon (ETV) sunnitud loobuma suuremast osast spordiülekannetest ning kavatseb suurvõistlustest näidata vaid Sidney suveolümpiamänge, kirjutab Eesti Päevaleht.

ETV spordisaadete peaprodutsent Toomas Uba lausus, et suure tõenäosusega tuleb ära jätta jalgpalli EMi näitamine, sest riigitelevisiooni eelarves ei ole selleks raha.

'Sponsoritega küll jalgpalliülekannete rahastamise üle läbirääkimised käivad, kuid isiklikult arvan, et me EMi üle ei kanna,' nentis Uba.

ETV peadirektori kohusetäitja Tiina Kangro sõnul pole jalgpalliülekanneteks eelarvest raha planeeritud, kuid ülekannete ärajäämine pole veel kindel.

'Nii nagu kogu maailmas finantseeritakse suurem osa spordiüritustest sponsorrahaga, peaks ka see projekt end sponsoritega ära rahastama. Kuid praegu on mõned sajad tuhanded puudu ja seetõttu on ülekanne veel küsimärgi all,' tõdes Kangro.

ETV kavatseb loobuda ka Eesti jalgpallikoondise ja UEFA Meistrite Liiga mängude, Wimbledoni tenniseturniiri ning kergejõustiku Kuldliiga etappide ülekannetest.

Spordiülekannetest loobumine halvendab Uba sõnul ETV suhteid teleülekannete tootjate ning vahendajatega. 'Meistrite Liiga mängude ülekannete ärajätmise eest saan kindlasti peatäie sõimata,' ütles Uba.

Eesti jalgpalliliidu juhatuse liikme Aivar Pohlaku sõnul on ETV pidanud halvasti kinni kokkulepetest näidata jalgpallivõistlusi. Seetõttu kaalub liit võimalust, et vutti hakkab näitama mõni Eesti kommertstelejaam.

Kangro sõnul plaanib ETV sügisest saatekava põhjalikult ümber teha, kuid kava kvaliteet sellega väga kannatada ei tohiks. Sponsoritelt tuleva rahaga tahab ETV katta suure osa meelelahutussaadetest ja spordist. Uudiseid, publitsistika-, kultuuri- ja venekeelseid saateid toetatakse eelarverahast. Lasteprogramm valmib nii eelarve- kui ka sponsorrahaga.

Hetkel kuum