Madli Zobel • 21. märts 2000 kell 12:59

Baltic Tours sai noorte monopoli

Reisibüroo Baltic Tours ja rahvusvaheline üliõpilaste assotsiatsioon Student Travel Association (STA) sõlmisid lepingu, mille kohaselt Baltic Tours on ainus Eestis tegutsev turismifirma, kellel on õigus müüa STA soodsaid lennupileteid.

Baltic Toursi tegevdirektor Peeter Võrk ütles, et praegu reisivad tudengid ja õppejõud paljuski fondide rahaga, kuid odavam võimalus peaks neid Baltic Toursi klientideks tooma. 'Lätis on STA sooduspileti süsteem tööle läinud ja seal on käive mitu korda suurem kui Eestis,' lisas ta.

Lennupiletite soodustingimusi saavad kasutada tudengid, kuni 25-aastased noored ning õppejõud. Baltic Toursil sõlmis koostööleping Eesti Üliõpilaste Liiduga, mis peaks tudengeid odavamatest võimalustest teavitama. 'Ma ei näe mingit takistust käibe järsuks tõusuks,' nentis Võrk.

Baltic Tours on üks suuremaid reisibüroosid, nende käive oli möödunud aastal 105mln krooni ja kahjum 1,4mln krooni. Sel aastal plaanitakse 115mln kroonise käibega 0,5 mln kasumit teenida.

Hetkel kuum