5. juuli 2000 kell 7:26

Uus seadus keelab rügada kahel töökohal

Valitsuses möödunud nädalal heaks kiidetud töö- ja puhkeaja seaduse eelnõu keelab vastuvõtmise korral inimesel kahel töökohal töötamise ega luba teha nädalas rohkem kui kaheksa tundi ületunnitööd, kirjutab Postimees.

'See on põhiline erinevus varem kehtinud korrast ja siin pole midagi teha, Euroopa Liidu normatiividega tuleb arvestada,' ütles sotsiaalministeeriumi tööosakonna juhataja Mall Kindel Postimehele.

Kindla sõnul võib inimesel olla mitu töölepingut, kuid nende lepingute järgi ei tohi ta ikkagi nädalas töötada rohkem kui 48 tundi kokku. Samuti peab töötajal olema kaks puhkepäeva nädalas. 'Eesmärk on kaitsta töötajaid ja nende tervist ning anda töökohti suuremale arvule inimestele,' selgitas Kindel.

Seaduse järgi peab tööajast kinnipidamist jälgima tööinspektsioon. Tööaja kohta peab arvestust pidama tööandja. Seaduses ei ole ette nähtud karistusi, mis seaduse rikkumise korral ees ootavad. Kindla sõnul loodavad seadusandjad siin vaidluste lahendamisel halduskohtule.

Hetkel kuum