Ülo Toomsalu • 21. august 2000 kell 7:04

Jõhvi müüs turu 4,5 miljoni krooni eest Tallinna ettevõttele

Jõhvi volikogu otsustas turu müüa 4,5 miljoni krooni eest Tallinna ettevõttele vaatamata Jõhvis ja Kohtla-Järvel kauplusi pidavate ja Jõhvi volikokku kuuluvate ärimeeste vastuseisule, kirjutab Postimees.

Jõhvi volikogu otsustas läinud nädala lõpul müüa ASi Jõhvi Turg aktsiad ja hooned ligi 4,5 miljoni krooniga Tallinna kaubandusfirmale, ASile Serpon, kes esitas ainukesena müügikonkursile pakkumise.

Jõhvis ja Kohtla-Järvel tegutsevate kaubamajade omanik Allan Mänd ütles, et ta ei ole turu müügi vastu põhimõtteliselt, kuid ta ei nõustu müügiotsuse tingimustega. Mänd märkis, et ostu-müügilepinguga oleks pidanud fikseerima ostja kohustuse investeerida turgu kahe aasta jooksul kümme miljonit krooni.

Teine Jõhvi volikogu liige, Jõhvi kauplusteketi ja Toila sanatooriumi omanikfirma Agdeck juht Sulev Reelo ei pidanud aga otstarbekaks volikogu plaani müüa osa Jõhvi turu aktsiaid järelmaksuga. 'Mina sellist praktikat ei tea, et müük vormistatakse kõigile turu aktsiatele, kuid osa eest makstakse poolteise aasta jooksul järelmaksu,' lausus Reelo. 'Selle asemel võiks jätta osa aktsiaid kuni kogu summa tasumiseni linnale.'

Serponi juhatuse liikme Boriss Danilovi sõnul on neil plaanis Jõhvi turg täielikult rekonstrueerida, ehitada uued hooned ning jätkata turu tegevust. Ettevõte kavatseb investeerida turgu lisaks osturahale nelja aastaga 29 miljonit krooni. Serponile jääb õigus erastada ka turualune umbes 4000ruutmeetrine maa-ala.

Hetkel kuum