Ülo Toomsalu • 22. september 2000 kell 5:55

Ott ja Sepp rikkusid korteritehinguga seadust

Endised Tallinna kesklinnavanemad Elmar Sepp ja Jüri Ott lubasid vanalinnas kümneid mitteeluruume korteriteks ehitada seadusevastaselt, teatas eile tehingutele õigusliku ekspertiisi teinud advokaadibüroo, kirjutab Eesti Päevaleht.

Praeguse kesklinna valitsuse palvel ekspertiisi teinud advokaadibüroo Glikman Glikman juht vandeadvokaat Leon Glikman ütles, et kui eraisikud võivad omavahel kokku leppida milles tahavad, siis omavalitsus saab teha ainult seda, mis on õigusaktides ette nähtud. 'Korteritehingute puhul on täiesti selge, et sellist skeemi pole õigusaktides ette nähtud ja see on vastuolus kehtivate normidega,' ütles Glikman.

Isamaaliidu Tallinna piirkonna juhi Andres Herkeli sõnul on seadus kõigi jaoks üks, sõltumata sellest, kas inimene on koalitsiooni või opositsiooni liige.

'Aga poliitikas kehtib teatud juhtudel ka enesetaanduse printsiip. Ma ei oska praegu kommenteerida, milline on korteritehingutes ühe või teise endise kesklinna juhi roll,' vastas Herkel küsimusele, kas koalitsiooni kuuluv ja mõnele korteritehingule alla kirjutanud Elmar Sepp võidakse Tallinna võimuliidust välja heita.

1998-1999 kesklinna vanemana töötanud Sepp ütles, et advokaadibüroo hinnang ei ole määrav Tallinnas inimeste ja kesklinnavaheliste suhete korrastamiseks. 'Kui üks eraõiguslik advokaadibüroo väidab, et see on vastuolus õigusaktidega, siis väidan, et teine pool tellib oma õigusliku ekspertiisi ja asja otsustab kohus,' ütles Sepp.

Tallinna kesklinna vanema Siim Kiisleri sõnul andis advokaadibüroo skeemile üldise õigusliku hinnangu. 'Nüüd vaatame lepingud ükshaaval läbi ja otsustame edasise käitumise,' ütles Kiisler.

Hetkel kuum