• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ametiühingud ühendavad enamikku ühiskonnaklasse, mitte ?tahmanägusid?

  Äripäeva pideva lugejana olin äärmiselt üllatunud lugedes 29. septembril Reformierakonna noortekogu liikme hr Kalev Kallemetsa väga otsekohest arvamust kogu ametiühinguliikumise kohta (?Kogu tõde ametiühingutest?).
  Selle Reformierakonna etturi artikli kohaselt võib ametiühinguid seostada kõige halvemaga, mis võib leida meie ühiskonnas. Olles viimastel aastatel kokku puutunud ametiühingutega, tahaksin lisada oma arvamuse.
  Erinevalt hr Kallemetsa artiklist ei ühenda tänapäeva ametiühingud ainult ?tahmanägusid, kes kuulekalt miitingutel käivad?, vaid enamikku ühiskonnaklasse juhtivspetsialistideni välja. Ametiühingute kaudu väljendavad ennast miljonid töötajad, kes õigusega arvavad, et töötingimuste kujundamisel on nad tööandjatega võrreldes mitte vähem otsustajad ja julgelt oma arvamust avaldavad.
  Ma mõistan, et Reformierakonnal on pinnuks silmas Eestis tärkav ametiühinguliikumine ja töötajate kasvav ?sotsiaalne teadlikkus?, mis on inimeste soov olla tööandjatele võrdne partner, mitte aga hall mass, mis alandlikult kõike ülaltpoolt tulevat aktsepteerib.
  Tuleks kindlasti ära märkida, et soodsad töö- ja elutingimused Euroopa Liidus, kuhu Eesti ka pürgib, on just aastakümnete pikkuse sotsiaalse dialoogi tulemus, kus põhilist rolli on mänginud vastuvaidlematult ametiühingud.
  Äärmiselt solvav ametiühingute suhtes on see, et artiklis samastatakse ametiühingud organiseeritud kuritegevusega ja 19. sajandi masinalõhkujatega. Erinevalt hr Kallemetsa maalitud ametiühinguliikmetest pean ma lugu turumajandusest ja tualettpaberist ja olen uhke oma ametiühingusse kuulumise üle. Minu tööandja teab, et ma ei ole üksi ja et meiega tuleb arvestada, meeldib see talle või mitte.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Veljo Ipits: ma ei välista majanduslanguse tulekut
Praegu tuleb endale aru anda, et elu ei lähe alati ainult paremaks, vaid tuleb ette ka tagasilööke ja meie elatustase võib ajutiselt langeda, kirjutab Salvesti omanik Veljo Ipits vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Praegu tuleb endale aru anda, et elu ei lähe alati ainult paremaks, vaid tuleb ette ka tagasilööke ja meie elatustase võib ajutiselt langeda, kirjutab Salvesti omanik Veljo Ipits vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Föderaalreservi rahustav sõnum tõukas USA turge kõrgemale
Täna USA keskpangalt Föderaalreservilt lähtunud sõnumid järgmise intressitõusu kohta rahustasid investoreid sedavõrd, et suuremad aktsiaindeksid asusid tõusma.
Täna USA keskpangalt Föderaalreservilt lähtunud sõnumid järgmise intressitõusu kohta rahustasid investoreid sedavõrd, et suuremad aktsiaindeksid asusid tõusma.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Esimeses kvartalis kasvas ehitusmaht 14 protsenti
Statistikaameti andmetel ehitasid Eesti ehitusettevõtted esimeses kvartalis siin ja välisriikides kokku 14% rohkem kui aasta varem.
Statistikaameti andmetel ehitasid Eesti ehitusettevõtted esimeses kvartalis siin ja välisriikides kokku 14% rohkem kui aasta varem.
Raadiohommikus: taristuehitusest investeerimise ja restoraniärini
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis annavad tooni kinnisvara, julgeoleku, investeerimise, restoraniäri ja ehitusega seotud teemad.
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis annavad tooni kinnisvara, julgeoleku, investeerimise, restoraniäri ja ehitusega seotud teemad.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.