• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kunda veekraanidest tuleb süttivat gaasi

  Lääne-Virumaal Kundas korteri vannitoas tehtud koduvideo näitab, kuidas majaelanikud võivad saada kraanist vee asemel hoopis gaasisegu, mis tikuga süüdates ilusa sinise leegiga põleb, kirjutab Virumaa Teataja.

  Korteriühistute koosolekule Kundas olid mõned elanikud reedel toonudki kaasa purgid pruuni sogase vedelikuga, mida nad kraanist vee asemel aeg-ajalt saavad.
  Kasemäe 15 elanik Hele Räni ütles, et nende ja naabermajade elanikud eelistavad vett tuua aiamaal asuvast kaevust. 'Nii kui vannitoas kraani lahti teed, tuleb sealt oma seitse minutit suure vungiga õhku, nii et torud värisevad, ja peale selle viskab kraanist turtsudes roostesegast vett,' rääkis ta.
  Torust väljunud gaas läheb mõnikord naise sõnul tikuga süüdates põlema, nagu näitas ka Renee Räni tehtud video.
  Kunda linnavalitsuse ehitusnõunik Allar Aron tunnistas, et linna veepuhastusjaam eraldab küll metaani ja radooni sisaldava gaasidesegu veest ja aitab vähendada ka vee rauasisaldust, kuid kahjuks jõutakse puhastada vaid umbes 60% korterite vesi. 'Ülejäänud linnamajad saavad joogivee kahest puurkaevust ja sealse veega ongi suured hädad,' nentis Aron.
  Kunda vee halb kvaliteet on vana probleem. Üheksakümnendate aastate alguses uuris Põhja-Eesti, sealhulgas Kunda puurkaevude vett Eesti TA keemiainstituudi keskkonnakaitsegrupp. Tõdeti, et suureks probleemiks Kundas on radioaktiivne gaas radoon, mis vees väga hästi lahustub.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Indrek Teder: raha räägib. Endiselt
Mõnedes Euroopa riikides on jätkuvalt esiplaanil äri- ja majanduslikud huvid, mitte sõda Ukrainas. Ja seda täiesti avalikult, kirjutab endine õiguskantsler Indrek Teder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Mõnedes Euroopa riikides on jätkuvalt esiplaanil äri- ja majanduslikud huvid, mitte sõda Ukrainas. Ja seda täiesti avalikult, kirjutab endine õiguskantsler Indrek Teder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
USA uute kodude müük langes 9 aasta kiireimas tempos Kõrged laenuintressid survestavad nõudlust
USAs langes uute kodude müük aprillis viimase üheksa aasta kiireimas tempos, nõudlust mõjutasid negatiivselt kõrge inflatsioon ning kodulaenu intresside hüppeline tõus, vahendab Bloomberg.
USAs langes uute kodude müük aprillis viimase üheksa aasta kiireimas tempos, nõudlust mõjutasid negatiivselt kõrge inflatsioon ning kodulaenu intresside hüppeline tõus, vahendab Bloomberg.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Töötajad peavad mainekaks tööandjaks energiafirmat, tudengid Microsofti
Töötavate inimeste jaoks on kõige atraktiivsemad tööandjad riigi või kohaliku omavalitsuse infrastruktuuriettevõtted, tudengid hindavad Microsofti Eesti arenduskeskust, LHVd ja Pipedrive’i, näitab Kantar Emori tööandjate maine pingerida.
Töötavate inimeste jaoks on kõige atraktiivsemad tööandjad riigi või kohaliku omavalitsuse infrastruktuuriettevõtted, tudengid hindavad Microsofti Eesti arenduskeskust, LHVd ja Pipedrive’i, näitab Kantar Emori tööandjate maine pingerida.
Parim juht Madis Toomsalu: Eesti parim juht on hoopis mu ema
Konkursi parim juht 2022 ja LHV Grupi juht Madis Toomsalu rääkis tunnustuse teada saamise järel, et peab Eesti parimaks juhiks hoopis oma ema.
Konkursi parim juht 2022 ja LHV Grupi juht Madis Toomsalu rääkis tunnustuse teada saamise järel, et peab Eesti parimaks juhiks hoopis oma ema.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.