• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tehnoloogiaaktsiad kukkusid USA aktsiaturgudel järsult

  Eilset kauplemispäeva tõusuga alustanud tehnoloogiakeskne Nasdaqi turg lõpetas närvilise kauplemispäeva enam kui 3protsendilise kukkumisega. Nasdaqi üldindeks kukkus kokkuvõttes 3,17 protsenti 3455,83 punktile. Müügilaine vallandus tänu eile istungit pidanud Föderaalreservi vabaturukomitee avaldusele, kus väljendati jätkuvat muret tööturu pingelisest olukorrast ja kõrgetest energiahindatest tulenevate inflatsiooniliste pingete pärast.

  Avalduse selline toon oli turu jaoks piisav kutsumaks esile müügipaanika, mida juhtis üks tehnoloogiasektori lipulaevu Oracle. Tarkvaragigandi aktsia lõpetas päeva 7,06 dollarilise kukkumisega nelja kuu madalaimale tasemele ehk 71,69 dollarile. Tehnoloogiasektoris valitsenud sügavale pessimismile liikusid vastuvoolu pooljuhisektori suurtegijad Intel ja Micron Technologies. Pooljuhisektor sai tõuke üles tänu eile avaldatud andmetele, mille kohaselt on nõudlus mikrokiipide järele taas jõudnud rekordtasemele.
  New Yorgi börsil valitses seevastu mõõdukalt optimistlik meeleolu, mille osaliselt tingis tehnoloogiasektorist väljuva raha liikumine turvalisematesse ?vana majanduse? aktsiatesse. Eilseteks investorite huviobjektideks olid maailma suurim keemiakontsern DuPont ning samuti maailma suurim alumiiniumitootja Alcoa.
  Dow Jonesi tööstuslik keskmine lõpetas eilse kauplemispäeva 0,18 protsenti plusspoolel 10 719,74 punktil. Päeva siseselt 1,4 protsendiga plussis olnud Dow? tõusule pani piiri IBM, mille kohta levisid kinnitust leidmata kuulujutud eeldatust halvematest majandustulemustest.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Börs: USA turul parim nädal alates juunist
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
Piirangud lennutasid Rakvere firmas keskmise palga üle 4000 euro
Ühes Lääne-Virumaa ettevõttes oli mullu töötajate keskmine palk üle 4000 euro ning ettevõtte juhi palk 7600 eurot kuus. Eestis on nii kõrge pagatasemega ettevõtteid kokku 111, kirjutab Lääne-Virumaa Uudised.
Ühes Lääne-Virumaa ettevõttes oli mullu töötajate keskmine palk üle 4000 euro ning ettevõtte juhi palk 7600 eurot kuus. Eestis on nii kõrge pagatasemega ettevõtteid kokku 111, kirjutab Lääne-Virumaa Uudised.
FEB sai konkurendi ostuks loa
Kütte-, veevarustuse ja ventilatsiooniseadmete müüja FEB sai konkurentsiametilt loa osta taanlastelt samas valdkonnas tegutsev ettevõtte Vaga Tehnika Eesti.
Kütte-, veevarustuse ja ventilatsiooniseadmete müüja FEB sai konkurentsiametilt loa osta taanlastelt samas valdkonnas tegutsev ettevõtte Vaga Tehnika Eesti.