• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  USA aktsiaturgudel liigub raha vana majanduse aktsiatesse

  Ühendriikide aktsiaturgudel koondus eilsel kauplemispäeval tähelepanu taas vana majanduse aktsiatele.

  New Yorgi börsi meelestatus oli positiivne tänu avaldatud makromajanduslikele näitajatele. Eile avaldatud andmetel tõusis tarbimine USAs eelmisel kuul 0,8 protsenti ning kodumajapidamiste sissetulekud kasvasid 1,1 protsenti. Tarbimise oodatust suurem kasv näitab analüütikute hinnangul tarbijate jätkuvat aktiivsust. Tarbimise kasv on USA majanduse peamine kasvumootor ning seetõttu investorite jaoks äärmiselt oluline näitaja.
  New Yorgi börsil kütsid jätkuvalt kirgi finantssektori aktsiad, mille atraktiivsus peaks võimaliku Föderaalreservi intresside alandamise puhul kasvama. Tõusu eesotsas olid sektori suuremad tegijad Citigroup American Express. Lisaks finantssektorile pakkusid investoritele huvi kas tööstussektori aktsiad eesotsas Caterpillari, DuPont?i ja 3Miga. Investorid näivad tehnoloogiasektoris valitseva ebakindluse tõttu olevat jalge alla võtnud tuttava tee ning paigutavad vabanenud raha stabiilsetesse sektoritesse.
  Dow Jonesi tööstuslik keskmine lõpetas eilse kauplemispäeva 2,31 protsendiga plusspoolel 10 835,77 punktil.
  Tehnoloogiakeskse Nasdaqi meelestatus oli vastupidiselt New Yorgi börsile negatiivne ning börsi üldindeks lõpetas kauplemispäeva 2,65 protsendiga miinuses 3191,40 punktil.
  Üldise languse kutsus esile Cisco Systemsi hinnasihi alandamine 60?65 dollarini investeerimispank Lehman Brothersi poolt. Cisco kui ühe sektori lipulaeva langus tõmbas kaasa ka ülejäänud turu.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Agris Adamberg: tubakaaktsiisiga saaks tervisekahjusid vähendada
Aktsiisipoliitika võiks ümber teha nii, et vähem kahjulikud tooted maksustatakse väiksema aktsiisiga, kirjutab alternatiivsete tubakatoodete aktsiisi mõju uurinud Agris Adamberg.
Aktsiisipoliitika võiks ümber teha nii, et vähem kahjulikud tooted maksustatakse väiksema aktsiisiga, kirjutab alternatiivsete tubakatoodete aktsiisi mõju uurinud Agris Adamberg.
Nasdaq Tallinn jätkas languskursil
Nasdaq Tallinn langes täna pool protsenti, tirides kaasa ka Balti koondindeksi Baltic Benchmark.
Nasdaq Tallinn langes täna pool protsenti, tirides kaasa ka Balti koondindeksi Baltic Benchmark.
Parima juhi valem: rüsele omanikuga, murra stereotüüpi ja sütita kolleege Videod: kolme parima juhi töökaaslased räägivad suu puhtaks
Sel reedel selgub Pärnu Juhtimiskonverentsil 2022 Eesti parim tippjuht. Märtsi lõpus valis žürii finalistideks LHV juhi Madis Toomsalu, häirekeskuse juhi Kätlin Alvela ja Enefit Greeni juhi Aavo Kärmas.
Sel reedel selgub Pärnu Juhtimiskonverentsil 2022 Eesti parim tippjuht. Märtsi lõpus valis žürii finalistideks LHV juhi Madis Toomsalu, häirekeskuse juhi Kätlin Alvela ja Enefit Greeni juhi Aavo Kärmas.
Netflix koondas tulude langemise tõttu 150 inimest
Netflix koondas töötajad vaid kuu aega pärast seda, kui teatas, et kaotas esimest korda viimase kümnendi jooksul tellijaid.
Netflix koondas töötajad vaid kuu aega pärast seda, kui teatas, et kaotas esimest korda viimase kümnendi jooksul tellijaid.
Nordea Eesti: vastutustundliku tegutsemise alustalaks on hoolivad töötajad ja kaasav juhtimine
Vastutustundlikkus on Nordea Eesti jaoks ainus viis, kuidas äri teha. Põhjamaise finantsettevõttena tegutsetakse oma klientide teenindamise ja nende unistuste täitmisele kaasaaitamise nimel. Ettevõtte töötajad lähtuvad oma igapäevastes tegevustes sellest, milline on nende mõju seotud inimestele, ümbritsevale kogukonnale ja keskkonnale.
Vastutustundlikkus on Nordea Eesti jaoks ainus viis, kuidas äri teha. Põhjamaise finantsettevõttena tegutsetakse oma klientide teenindamise ja nende unistuste täitmisele kaasaaitamise nimel. Ettevõtte töötajad lähtuvad oma igapäevastes tegevustes sellest, milline on nende mõju seotud inimestele, ümbritsevale kogukonnale ja keskkonnale.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.