Ülo Toomsalu • 9. november 2000 kell 7:26

Maksuamet nõuab Elmar Lepa firma pankrotti

Pärnu maksuamet nõuab ärimees Elmar Lepa firma pankroti väljakuulutamist, sest firma ei ole tasunud 1,3 miljoni kroonini kasvanud võlga.

Maksuamet esitas Neptun E.Li vastu pankrotiavalduse teisipäeval pärast seda, kui Lepa firma ei suutnud maksegraafikust kinni pidada ja maksuameti varasemad sanktsioonid ei olnud andnud tulemust.

Pärnu maksuameti juriidilise ja sissenõudmise osakonna juhataja Piret Tõnnus ütles, et Neptun E.Lil tekkisid makseraskused kaks ja pool aastat tagasi. Algul suutis võlgnik tasumata jäänud summa hiljem ära maksta, kuid möödunud aasta jaanuarist on Neptun E.L. olnud maksuametile pidevalt võlgu.

Mullu aprillis soovis Lepp asuda võlga tasuma maksegraafiku alusel ja maksuamet oli sellega päri. Aasta pärast selgus, et maksegraafikuga antud hingetõmbeajale vaatamata ei suuda Neptun E.L. kohustusi täita.

Tulemust ei andnud ka maksuameti pöördumine Pärnu maakohtu täitevosakonna poole, Neptun E.Li pangakontode arestimine ega pankrotihoiatus. Tõnnuse andmeil sai maksuamet pangakontodelt alla 30 000 krooni ja täitevameti kaudu alla 10 000 krooni, Neptun E.Li võlg samal ajal aga kasvas.

Ärimees Lepp ütles eile, et ei suuda maksuametile võlga tasuda. 'Nähtavasti tuleb pankrot, ega muud võimalust ju ole,' sõnas Lepp.

Samal ajal kui ühte Lepa firmat ähvardab pankrot, asutas ta äripartneritega osaühingud Lesop ja Lepa Kaubakeskus.

Hetkel kuum